Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Poliserna nödgades dra batong.  Bild: Filip Landqvist
Poliserna nödgades dra batong. Bild: Filip Landqvist

Påkörd polisbil ledde till tumult

Efter att en ung crossförare kört på en polisbil på måndagskvällen uppstod tumult, då polisen tvingades dra batong mot ett gäng ungdomar.

Det var vid halv tolv-tiden på måndagskvällen som patrullerande polis skulle kontrollera en ung man i Lilla Edet. Föraren hade då kört vårdslöst på en cross och körde dessutom in i polisbilen, varpå han sprang iväg.

När polisen kunnat fånga in föraren och kom tillbaka till polisbilen hade någon annan kört iväg med crossen, och ett gäng ungdomar hade samlats på platsen (Göteborgsvägen, nära Fuxernaskolan). Då de uppträdde hotfullt tvingades polisen dra batong och sedan snabbt köra från platsen med crossföraren.

– Det var att de var så väldigt många ungdomar som gjorde att det blev såpass hetsigt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Efter att fler polispatruller skickats till platsen lugnade det snabbt ner sig.

Kördes till sjukhus

Crossföraren kördes till sjukhus för att undersöka eventuella skador han ådragit sig i samband med att han körde in i polisbilen, varpå han senare skjutsades hem av polisen. Enligt uppgifter ska ingenting ha varit brutet.

En av ungdomarna, en kille född 2003, har identifierats av polis. Anmälningar om vårdslöshet i trafik och blåljussabotage har upprättats, och både crossföraren och den identifierade ungdomen ska höras.

Adlersson utesluter inte att nattens händelse skulle kunna vara sammankopplad med måndagsmorgonens husvagnsbrand i Lilla Edet.

– Det skulle kunna finnas ett samband, men det är ingenting jag har uppgifter om i nuläget, säger Adlersson.