Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Personbil i krock med lastbil

Under onsdagen inträffade en trafikolycka vid Götarondellen i Lilla Edet. En bilist hade då kört in i en stillastående lastbil och en person fick föras till sjukhus för vård.

Det var vid 16.40-tiden på onsdagen som larmet om olyckan inkom till polisen. En lastbil och personbil hade då krockat i norrgående riktning på E45 strax innan Götarondellen. Lastbilen skulle enligt uppgift hänga över höger vägräcke.

– Det var en stillastående lastbil som fått stopp och en bilist körde in i baken på den, säger Carl Lindblom, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

En person ska ha behövt åka med ambulans till sjukhus.

– Det var inga allvarliga skador på bilisten, han hade någon hand som var skadad. Han fick åka med för kontroll.

En patrull åkte ut till platsen, som ska ha varit trång att passera efter olyckan. Bilen stod i höger körfält och gick inte att köra eller flytta från platsen.

– Materiellt var det en hel del skador på bilen.

Polisen utreder nu om något brott ligger bakom olyckan.

– Vi kikar lite på om någon har begått någon vårdslöshet på något sätt, säger Carl Lindblom.

Trafikverket bedömer att händelsen har stor påverkan på trafiken. Varningen gick ut klockan 17.26 på onsdagen och initialt gjorde man bedömningen att trafiken skulle påverkas fram till 18.30.

Den bedömningen ändrade man sedan till 19.30 eftersom man fortfarande inväntar bärgare. Trafikverket gör dock en ny bedömning att händelsen nu ska ha en liten inverkan på trafiken.

Strax innan klockan 20 var olyckan avklarad.

Senare på kvällen meddelade polisen att olyckan utreds som vårdslöshet i trafik.