Polisen jagade vårdslös fyrhjulingsförare

En polispatrull skulle bara stoppa och kontrollera en fyrhjuling, istället slutade det med en jakt genom Lilla Edet och Göta.

ANNONS
|

Det var vid halv sex på måndagseftermiddagen som jakten på fyrhjulingen inleddes.

– Vi blev omkörda av en fyrhjuling inne i centrala Lilla Edet. Den körde väldigt fort och vårdslöst, säger Hans Detlin, yttre befäl vid Trollhättepolisen.

Polisen tog upp jakten på fyrhjulingsföraren som styrde mot Högstorp och Gamla Götavägen innan han körde in på motionsspåret.

– Där avbryter vi jakten eftersom det finns personer i spåret, bland annat en cyklist och en kvinna med hund, säger Hans Detlin.

Polisen kör istället runt till andra sidan om motionsspåret och kan där ta upp jakten igen som sedan slutar i en kollision mellanpolisbilen och fyrhjulingeni höjd med gatuköket i Göta. Fyrhjulingsföraren, en man i 25-årsåldern, skadade foten i krocken och fördes till sjukhus för kontroll samt provtagning, eftersom polisen misstänker att han var narkotikapåverkad.

ANNONS

Mannen är ävenmisstänkt förvårdslöshet i trafik och narkotikainnehav.

Den krockade polisbilen fick bärgas från platsen, men ingen mer än 25-åringen ska ha kommit till skada under jakten.

– Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med vittnensom har sett fyrhjulingsföraren, speciellt de som var i motionsspåret, säger Hans Detlin.

Upplysningar kan lämnas till stationsbefälet i Trollhättan via polisens växel 114 14.

ANNONS