Polisjakt efter vansinnesförare startade i Lilla Edet

I flera mil pågick en dramatisk polisjakt efter en bilist. Den började på motorvägen utanför Lilla Edet och slutade till fots i Göteborg. - Mannen sprang, men polisen sprang fortare, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Vid 17-tiden på tisdagen tankade en man på en mack på Gärdhemsvägen i Lilla Edet utan att betala för sig. Polisen hann ikapp strax söder om Trollhättan. Då konstaterade man att bilen var stulen då den hadefel registreringsskylt - den stämde inte alls överens med bilmodellen som var en Mercedes. När polisen försökte stoppa förarenvalde han istället att gasa på.

Efter det inleddes en dramatisk polisjakt på E 45:an och flera polispatruller kopplades in. Den slutade först i Göteborg där polisen lagt ut en spikmatta och bilen fick punktering på ett däck.

- Bilisten har kört en bra bit över hastighetsbegränsningen. Poliserna var tvungna att tänka på säkerheten, så man fick följa efter och fullfölja sitt uppdrag utan att stressa för mycket, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson vid Region Väst.

ANNONS

Dumpade flera föremål

Under färden ska föraren ha slängt ut ett flertalföremål ur bilen, något som också väckte polisens intresse.

- Personen har inte velat bli kopplad till de här sakerna. Det kan ha varit stöldgods, narkotika eller vapen. Vi kommer att få göra ett eftersök, säger Ulla Brehm.

Greps till fots

Jakten pågick i över 20 minuter. Mannen tvingades fly till fots sedan han kört på spikmattan och fått punktering. Vid Hammarkulletorget i Göteborg kunde mannen gripas.

- Mannen sprang, men polisen sprangfortare, säger Ulla Brehm.

Nu misstänks mannen för bland annat drograttfylleri,vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel. I efterhand kan ytterligare rubriceringar tillkomma.

ANNONS