Polisjakt genom Lilla Edet – man gripen av polis

Han vägrade stanna för polisen och trampade istället på gasen och försökte köra ifrån patrullen genom Lilla Edet. Nu är en man i 60-årsåldern gripen misstänkt för flera brott.
– Han snurrade några varv genom tätorten, körde mot rött och på fel sida av vägen, säger vakthavande befäl Magnus Schildt.

ANNONS
|

Det var vid 04.00 som polisen skulle göra en fordonskontroll på E45. Men bilisten vägrade stanna för polisen och försökte istället köra ifrån patrullen. Han körde av E45 in mot Lilla Edet.

– Han väljer att trycka på gasen istället för att stanna. Han snurrade några varv genom tätorten, körde mot rött och på fel sida av vägen. Efterföljandet fortsatte upp mot Hjärtum och sedan vände han och upp på E45 igen, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen.

Biljakten fortsatte söderut på E45 tills mannen själv väljer att stanna i höjd med Skepplanda.

– Gripandet gick lugnt till. Han gav upp och överlämnade sig till polisen, säger Magnus Schildt.

ANNONS

Mannen, som är i 60-årsåldern, är nu medtagen till polisstation för kroppsbesiktning. Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och grovt rattfylleri.

Personbilen är beslagtagen av polis.

– Han är hörd och delgiven, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS