Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppskattat. Den populära pilgrimsutställningen står fortsatt kvar på museet. Dessutom kommer två nya vandringar att arrangeras under våren.

Se årets aktiviteter på Lödöse museum

Pilgrimsvandringar, nålbindningscafé och familjesöndagar. Det är några av arrangemangen som anordnas på Lödöse museum under 2017.

Nytt år, nya aktiviteter och utställningar. På Lödöse museum väntar en rad nyheter under 2017, men också en del gamla favoriter.

Under fyra träffar, med start den 22 januari, anordnas Från ull till vante – en kurs där deltagarna ges möjlighat att lära sig nålbinda och spinna garn. Kursen är ny för i år och arrangeras i samarbete med Vinterverkstan.

– De tre första träffarna kommer ske under våren och den sista efter sommaren. Vanligtvis har vi inga deltagaravgifter, men kostnaden för denna kurs är 300 kronor, säger Liselotte Örling som är pedagog på Lödöse museum.

På temat nålbindning har även ett nytt café startat. Två träffar hann arrangeras under hösten. Den 12 mars väntar nästa.

Familjesöndagar är en annan ny satsning. Under fyra söndagar i vår arrangeras aktiviteter och visningar specifikt anpassade för barn. De fyra arrangemangen har tema pärlor och stenar, lera och tegel, trä samt djur.

– Våra teman utgår från fynd vi har på museet. Familjesöndagar är del i en större regional satsning, säger Liselotte Örling.

I slutet av april kommer Elio M Garcia och Linda Antonsson till museet för att berätta om sin historiebok The world of ice and fire. Boken handlar om de strider som ledde fram till händelserna som skildras i Game of Thrones.

Under sportlovet anordnas sportaktivteter på medeltida vis.

Den 13 maj arrangeras en textildag med museets medeltida textilier. Bland annat kommer nålbundna vantar, plisserade tygbitar och brickvävda att visas upp.

– Det är få som känner till vår unika samling välbevarade textilier här, eftersom vi vanligtvis inte visar upp dessa i museet. Textilierna är väldigt känsliga för luftfuktighet och ljus, säger Liselotte Örling.

I sommar kommer miniutställningen Uti vår hage visas i Örtagården. Dessutom arrangeras Medeltidsdagarna som vanligt i juni och den pilgrimsutställning som pågått under flera år, står kvar.