SMHI varnar för kraftigt snöfall

Natten till onsdagen slog ett nytt snöoväder till i delar av vårt område. På grund av ovädret ställde Västtrafik in flertalet bussavgångar.

ANNONS

SMHI utfärdade en gul vädervarning på onsdagen för snöfall i vårt område. Lokalt kunde det komma upp till 15 centimeter snö.

Snövädret kan bland annat orsaka halka, begränsad framkomlighet på vägar som inte hunnit snöröjas, på grund av trafikolyckor eller nerfallna träd, och störningar i el- och teleförsörjningen.

– Det har varit som mest några timmar och kanske någon timme till. Sedan drar det söderut och övergår till regn, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI vid 08-tiden på onsdagsmorgonen.

Redan nu regnar det vid kusten och under dagen blir det mer allmänt regn i området innan det klarar upp.

ANNONS

– Det är väldigt lokalt hur mycket snö som kommit, vilket beror på höjdskillnaden. Under dagen blir det två, tre plusgrader men under natten blir det två, tre minusgrader, så det kommer absolut att frysa på under natten, säger Charlotta Eriksson.

Skolskjutsar ställdes in

Västtrafik ställde in flertalet bussavgångar i Dalsland. I Melleruds kommun ställde också in alla skolskjutsar hela dagen på grund av snövädret.

– Jag tog det beslutet tidigt på morgonen, vid 6.40-tiden, då chaufförer hörde av sig om att det var halt ute, säger Anders Pettersson, kultur- och utbildningschef i Melleruds kommun.

Även om det inte kommit så mycket snö under dagen så har det varit halt på främst många mindre vägar.

– Det är ett tråkigt beslut då många elever missar en skoldag, men säkerheten går först, säger Anders Pettersson.

Mer snö på torsdagen

Enligt SMHI kan det bli mer snö redan på torsdagen.

– Molntäcket ökar och det kan komma mer snö, men med inslag av regn, säger Charlotta Eriksson.

Det är lite stabilare väder att vänta nästa vecka.

– Kalluften ser ut att ligga kvar de kommande tio dygnen. Solen värmer upp på dagarna och det blir några plusgrader. På nätterna blir det fortsatt kallt, säger Charlotta Eriksson.

Ett stort antal snöröjare var igång tidigt i morse, en av dem är Abdullah Abdenbi.

ANNONS

– Det kan frysa på så det gäller att få bort snön tidigt, så att det inte blir halt och folk halkar, säger han.

Abdullah Abdenbi röjer snö på Riksbyggens område på Tingvalla i Trollhättan.

LÄS MER:Ny risk för snö i veckan

LÄS MER:Lastbilschauffören Lars-Eric har plogat i 40 år: ”Blir ett kall”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS