Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stor polisinsats i Västerlanda

En stor polisinsats pågick i Västerlanda, utanför Lilla Edet, natten till fredag.
Polisen kunde gripa fyra personer efter en dramatisk biljakt där polisen vid ett tillfälle öppnade eld.
– I samband med att en civil polisbil blev påkörd så har polisen öppnat verkanseld, säger Thomas Fuxborg, vid polisen.

Information om händelsen kom i första hand från iakttagelser som boende i området gjort. Polisen har under natten varit förtegen om vad som varit på gång kunde endast bekräfta att de var på plats i Västerlanda utanför Lilla Edet. De ville dock inte säga vad det rör sig om.

– Jag kan säga att vi har en stor insats men jag kan inte uttala mig vidare om det eftersom den är pågående just nu, säger Thomas Fuxborg.

Iakttagelser i sociala medier

Många beskrev dramatiken i sociala medier. Ett vittne skrev att hon på torsdagskvällen var nära på att bli påkörd av en bil som åkte ner i diket. Därefter ska ytterligare två bilar ha dykt upp och jagat och prejat varandra.

TTELA har också varit i kontakt med flera vittnen, ett av dem är Alexandra Grönvall som är boende i området. Hon träffade två poliser när hon körde barnen till skolan tidigare på fredagen.

– De sa att de jagade någon, sade hon.

Senare när hon körde hem cirkulerade även en polishelikopter över området, i närheten av Torskog.

– Den försvann för en stund sedan, mer än så vet jag inte.

Ett annat vittne som TTELA talat med hade sett två till tre polisbilar på platsen och även en polishelikopter.

LÄS MER: Jerry hittade rymlingar i stor polisinsats: ”Som en Johan Falk-film”

Polisen sköt skarpt

Vid lunchtid på fredagen meddelade polisen att fyra personer gripits, misstänkta för bland annat grovt vapenbrott.

– Det är totalt fyra gripna, det stämmer. Två greps igår kväll vid 21-tiden, de två andra har jagats hela natten och kunde gripas i morse. Just i det här ärendet kan jag inte utesluta att fler personer kan komma att gripas. Men i nu läget finns det inga fler misstänkta, berättade Thomas Fuxborg.

Det senare gripandet gjordes på fredagsmorgonen efter att polisen lagt ut spikmattor, två personer flydde då från fordonet men greps senare. I nattens dramatik ska även en av bilarna ha försökt ramma en polis – varpå skott avlossades mot fordonet.

– I samband med att en civil polisbil blev påkörd så har polisen öppnat verkanseld, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst.

Misstänkt försök till dråp

Utöver grovt vapenbrott är också en av de fyra misstänkt för försök till dråp – personen som körde på polisbilen. Polisen har också beslagtagit ett vapen som ska ha kastats ut ur en av bilarna.

Inga personskador ska ha uppkommit, skriver polisen på sin hemsida.