Tåg spårade ur i fabriksområde

Ett godståg spårade ur inne pappersfabrikens område i Lilla Edet. Några vagnar lossnade från rälsen och lutade kraftigt, men välte aldrig.

ANNONS

Det var i onsdags som det godståg som brukar köra in på fabriksområdet på Essity i Lilla Edet, fabriken hette tidigare SCA men bytte nyligen namn, spårade ur och lossnade från rälsen. Olyckan var en olycklig miss och kan härledas till den mänskliga faktorn. – När tåget står stilla på spåret läggs en kloss på spåret så att vagnarna inte kan röra sig. När tåget skulle köras iväg glömde personalen ta bort stoppklossen vilket ledde till urspårningen, säger Pelle Thiesen, lagerchef.

Se film på det urspårade tåget här:

Tåget filmades av Göran Andreasson Några vagnar lossnade från sitt spår och en vagn lutade också kraftigt efter urspårningen. Dock inträffade inga personskador eller andra materiella skador, förutom de skador som rälsen och tågvagnarna ådrog sig. – Det ledde heller inte till några störningar för fabriksproduktionen utan allt har förflutit på som vanligt efter det, förklarar Thiesen som påpekar att händelsen är mycket ovanlig: – Det är noggrann kontroll på järnvägen och vi gör skyddsronder och besiktningar regelbundet. Sommaren 2014 skedde en liknande olycka med tågurspårning på SCA. En krånglande växel gjorde då att en anställd föll från tåget och skadade axeln.

ANNONS
ANNONS