Genom att dra in avgången hoppas Västtrafik förbättra tågets punktlighet, enligt Alice Roman vid Västtrafiks presstjänst.
Genom att dra in avgången hoppas Västtrafik förbättra tågets punktlighet, enligt Alice Roman vid Västtrafiks presstjänst. Bild: Birgitta Lagerlöf/Eddie Löthman

Trångt på spåren – här dras tågavgångar in

För att förbättra punktligheten drar Västtrafik in en daglig avgång med Västtågen i Lödöse södra.

ANNONS
LocationLödöse|

Det handlar om ett Västtåg som går mellan Uddevalla och Göteborg. Från och med måndag den 10 februari kommer det tåg som lämnar Uddevalla klockan 16.52 på vardagar inte längre att stanna i Lödöse södra.

Orsaken är att den specifika avgången har haft svårt att hålla tidtabellen.

– Att avgången har haft svårt att hålla tidtabellen påverkar fler avgångar på sträckan då det är trångt på spåren. Genom att inte göra uppehåll i Lödöse södra kortas tågets totala körtid ner och punktligheten förbättras för fler, säger Alice Roman vid Västtrafiks presstjänst.

Att just den här avgången från Lödöse södra har dragits in har, utöver svårigheterna att hålla tidtabellen, att göra med att det är förhållandevis få resenärer på den avgången.

ANNONS

Förändringen kommer att gälla tills vidare och resenärer hänvisas till andra avgångar.

Resenärer från Uddevalla till Lödöse södra hänvisas till avgången klockan 16:13 från Uddevalla med byte i Öxnered.

Resenärer från Trollhättan till Lödöse södra hänvisas till avgången klockan 16:52 eller 17:22.

Resenärer från Lödöse södra till Göteborg hänvisas till avgången klockan 17:05 eller 17:35.

Tåget kommer stanna som vanligt på övriga stationer på sträckan.

Källa: Västtrafik

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS