Trafikolycka på E45 – föraren ska ha kastats ut ur voltande bil

En bil har voltat på E45 i höjd med Lödöse. Polisen meddelar att föraren slungades ut genom bilen och misstänks ha varit påverkad.

ANNONS
|

Larmet inkom 07.11 på onsdagsmorgonen, den första enheten ska ha varit på plats drygt tio minuter senare. Enligt de första uppgifterna ska det röra sig om en singelolycka, där en bil har voltat och landat på taket i diket.

Olyckan ska ha skett i samband med en omkörning.

Enligt SOS Alarm är två ambulanser på plats tillsammans med fem enheter från räddningstjänsten. Styrkorna kommer från både Lilla Edets och Nols räddningstjänst. Även polis är på plats.

– Vi är på plats och kommer vara det i drygt en halvtimme till. Vi har ingen aning om vad som orsakat olyckan, säger Maria Berntsson på larm och ledningscentralen.

ANNONS

Enligt polisen ska föraren ha kastats ut ur fordonet under olyckan. Föraren, som är en kvinna i 30-årsåldern, ska ha förts till sjukhus i ambulans med lindriga skador, uppger NU-sjukvårdens presstjänst.

Räddningstjänstens första prognos är att vägen kommer att vara avstängd i norrgående riktning till strax efter klockan åtta på morgonen, sen ska trafiken släppas på successivt.

Trafikverket meddelade att vägen återigen var framkomlig vid 9.30.

Misstänks för brott

Vid kvart i nio-tiden meddelade polisen att föraren är misstänkt för brott, bland annat vårdslöshet i trafik.

– Hon misstänks för drograttfylla och vårdslöshet i trafik, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson vid region väst.

– På det sätt som fordonet framförts kan man anta att föraren varit påverkad av något. En ordentlig kroppsbesiktning och nykterhetskontroll kommer att göras, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Östra Fyrbodal.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS