TTELA fortsätter göra skillnad här – trots hot

Den senaste tidens oroligheter i vårt bevakningsområde har ställt många frågor på sin spets. När, var och hur bevakar TTELA och övriga medier lokala händelser – små som stora, och positiva som negativa?

ANNONS
|

Två TTELA-reportrar utsattes nyligen för hot på Kronogårdstorg i Trollhättan av maskerade unga män, som gjorde klart att mina medarbetare var oönskade på platsen. Reportrarna upplevde så klart situationen som både hotfull och obehaglig.

Jag, som ansvarig utgivare och personalansvarig för alla medarbetare på TTELA, ser med mycket stort allvar på det inträffade! Det är helt oacceptabelt att en journalist hotas när man gör sitt jobb! Det är ett hot mot dem som personer, ett hot mot demokratin och dessutom olagligt. Vi polisanmäler självklart alla hot och samverkar nu med Polisen för att kontinuerligt utvärdera säkerhetsläget.

För mig har denna och liknande händelser accentuerat vikten av en kontinuerlig lokal rapportering och granskning – både vid akuta och allvarliga händelser, liksom vid positiva. TTELA är här för att stanna och för att göra skillnad här. Vår redaktion rapporterar varje dag året runt, nästan dygnets alla timmar om det som händer i Lilla Edet, Vänersborg, Mellerud och Trollhättan.

ANNONS

Här är några exempel bland många från 2019, som jag är stolt över att vår publik kunnat titta, lyssna och läsa på sajten och i papperstidningen:

• Direktsändning av 30 FCT fotbollsmatcher via ttela.se.

• TTELA Dokumentär med två granskningspoddar att lyssna på: om Vänersborgsmordet samt Metallskandalen – med fylliga reportage att läsa också.

• Granskning av kokainet, som spridits i stor omfattning från storstädernas lyxkrogar till hemmafester i Fyrbodal och om krögarnas larm om fler påtända gäster.

• Direktsänd debatt från Kronogården om vad som behöver göras för att minska utanförskapet för den absoluta majoriteten som lever och arbetar där och som inte är kriminella.

• Reportage om företag och företagare i samtliga fyra kommuner, till exempel Ica-butiken i Lilla Edet som gör succé på nätet.

• Granskning av stora brister vid omhändertagna barn i Mellerud.

• Direktsändning från luciafirandet i Vänersborgs kyrka.

Jag hade kunnat fortsätta länge till eftersom exemplen på unikt innehåll med lokal kvalitetsjournalistik är så många! Via våra granskningar och bevakningar gör och ger vi det som ingen annan redaktion ger.

Vårt tydliga fokus är riktig lokal kvalitetsjournalistik - där objektivitet, fakta och trovärdighet är viktiga hörnpelare - med mig som ansvarig utgivare, som följer de pressetiska reglerna - till skillnad mot mångas inlägg på sociala medier och bloggar.

ANNONS

Vi väljer ämnen med vägledning utifrån att vi bidrar till att göra skillnad här. För vi vet; riktig journalistik gör skillnad!

Under jul- och nyårshelgen kommer du och övriga prenumeranter kunna läsa om ”Avgörande ögonblick”, som TTELA har bevakat. Vi har grävt i vårt rika bildarkiv för att ta fram ett historiskt material, som ingen annan kan återskapa. Vi börjar med den stora hotellbranden i Lilla Edet 1985 då mina medarbetare har dramatiska minnesbilder om massiva eldsflammor mot en nattsvart himmel och om en kyla, som gjorde att vattnet frös på väg ut ur brandslangarna. Vi ska också med många historiska bilder berätta om bygget av Stallbackabron i Trollhättan och om Näl, som inte byggdes i Vänersborg.

God Jul & Gott Nytt År!

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS