Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Två anhållna för stöld från vindkraftverk

Två personer greps i natt sedan ett larm gått på ett vindkraftverk i Lilla Edet. I deras bil hittades gods som polisen misstänker var stulet.

Polis ryckte vid halv tvåtiden på natten mot söndag ut på ett larm om att obehöriga rört sig vid ett vindkraftverk i Lilla Edet . Polisen stötte på de misstänktas bil och försökte stoppa den, men de försökte då smita och en biljakt tog vid. Till slut lyckades man dock få stopp på fordonet och en man och en kvinna som färdades i den greps.

– Polis och väktare larmades till platsen och i samband med detta så avvek en bil som det blev ett förföljande på. Så småningom körde den här flyktbilen över en spikmatta på länsväg 2025, säger Morten Gunneng vid polisen.

De två personerna i bilen, en man och en kvinna i 30-årsåldern, kunde gripas. Bilen visade sig vara stulen och falskskyltad. I bilen fanns också gods som kunnat härledas till andra stölder. De båda personerna var också påverkade av narkotika.

– Det kan vara så att man inte riktigt visste vad man bröt sig in i. Man bröt upp containrar och sådant och man kanske inte visste vad som fanns på insidan, säger Gunneng.

Både mannen och kvinnan anhölls under söndagen.