Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ungdomar misstänks ha eldat och krossat rutor på gamla badhuset

Räddningstjänsten och polis var på plats på gamla badhuset i Lilla Edet på måndagskvällen. Fyra ungdomar påträffades på platsen och polisen har upprättat anmälningar om flera brott.

Det var vid 18.30-tiden på måndagskvällen som polis och räddningstjänst var på plats på gamla badhuset i Lilla Edet. Detta efter att röklukt känts från byggnaden. Räddningstjänsten åkte dit för att undersöka byggnaden, men behövde aldrig släcka någon brand.

Polispatrullen påträffade fyra ungdomar, samtliga under 15 år, på platsen.

– De har tagit sig in på badhuset. Det är förstört någon glasruta och någon mindre brand som var anlagd i färgburkar, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

LÄS MER: Badhuset rivs i höst

Enligt polisen ska branden inte direkt haft så stora öppna lågor, men då brandfarligt material brunnit ska det ha funnits en risk för spridning.

– Det har renderat i en ganska omfattande rökutveckling i lokalerna och röken är inte så hälsosam. Tack och lov är det ju en lokal som inte brukas, säger Per Sillén och fortsätter:

– De är överlämnade till föräldrar och vi skriver anmälan om mordbrand faktiskt, skadegörelse och olaga intrång.

Mordbrand alltså?

– Ja, det är med tanke på sannolik spridningsrisk och även gällande egendomsvärdet, så det är flera rekvisit som går in där.

Dock är ingen förundersökning inledd i nuläget.

Polisen dokumenterar och gör en enklare platsundersökning på platsen på måndagskvällen.

Därefter lämnas ärendet vidare till lokalpolisområdet för hantering på tisdagen. Även sociala myndigheter kommer att kopplas in.