Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Grusad plan – upphandlingsbeslutet är överklagat.

Upphandling överklagad – konstgräs dröjer

Konstgräsplanen på Strömsvallen blir försenad. En anbudsgivare har överklagat upphandlingsbeslutet.

Markarbetena på Strömsvallen är nästan klara. De blev något försenade eftersom man var tvungen att invänta en stabilitetsutredning av SGI, Statens geotekniska institut. Där fick man klartecken i maj och då startade upphandling för markarbetena.
Den 2 september tog Kjell Johansson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande, första spadtaget och bygget var igång.
Nu är markarbetena så gott som genomförda.

Upphandlingen för konstgräsytan som nyligen var klar slutade med att en av anbudsgivarna inte var nöjd med tilldelningsbeslutet.
– Jag fick reda på detta på tisdagen och det är olyckligt. Det kan innebära att processen tar ytterligare upp till två månader, säger Kjell Johansson

Leifab.s vd Lars Wijkmark förklarar att limningen av gräset måste göras då temperaturen ligger över +6 grader. Man hade planerat att göra detta i början av november, men nu får det förmodligen göras frampå vårkanten.

Förvaltningsrätten, som är den instans där överklagandet avgörs, har begärt och fått ett yttrande från Leifab om hur upphandlingsprocessen gått till.
– Nu får förvaltningsrätten ta beslut huruvida man avskriver eller bifaller ärendet. I värsta fall får upphandlingen göras om, säger Lars Wijkmark.

Konstgräsplanen blir den första i kommunen. Edet FK, Hjärtums IS, LNIK, Västerlanda GoIF och Göta BK ser fram emot att kunna använda konstgräsplanen när den är klar.
– Det här blir jobbigt för alla. Vi hade hoppats slippa köra våra barn till Ljungskile och Ale efter nyår, säger en förälder med flera barn som spelar fotboll.

Hon hade hoppats att hennes barn skulle kunna ta sig till fotbollsplanen själva, cykla då vädret tillåter.
– Men till Ale kan de inte ta sig själva. Nu blir det ännu en vinter med körning. Och flera spelare har nog valt att vara kvar just för konstgräsplanen, säger hon.

För klubbarna blir det också enligt henne kostnader för att hyra planer i andra kommuner.
– Jag är inte pessimist, men jag har hela tiden sagt att vi får vänta och se när vi har en konstgräsplan, säger föräldern.