Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Yngling rånad och misshandlad av maskerat ungdomsgäng

Vid 02.30-tiden natten mellan lördag och söndag larmades polisen till en bostad i Lilla Edet. Ett tiotal maskerade ungdomar ska ha rånat och misshandlat en person i en trädgård.

Polisen skriver på sin hemsida att en person ringer och omtalar att det är sett stort antal ungdomar som springer omkring inne i trädgården till bostaden på en adress i Lilla Edet. Det framkommer även uppgifter om att de söker en son till den person som larmar polisen. Sonen befinner sig i ett eget hus på tomten, troligen sovande. Polis larmas till platsen.

Ungdomsgänget rör sig fortfarande i närområdet, det rör sig om cirka tio stycken maskerade ungdomar och ytterligare samtal kommer in till polisen kring samma händelse.

När polisen kommer fram så framkommer att sonen blivit rånad, nerslagen och sparkad. Han har synliga skador och ambulans tillkallas. De som gjort detta har ingått i tidigare nämnda gäng men de var maskerade när det genomförde rånet.

Offret har blivit rånad på plånbok och mobil. Ytterligare en person har blivit hotad med mera. Ingen kan gripas vid tillfället. Oklart när det gäller omfattningen av personskadorna. Anmälan upprättas med rubricering rån samt olaga hot/tvång.

Matias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare hos polisen vill på söndagsförmiddagen inte kommentera huruvida offret möjligen kan ha varit bekant med gärningsmännen.

– Vi har hållit en del förhör men det finns ingen frihetsberövad i nuläget, säger Hasselström.

Hur tog sig gärningsmännen från platsen?

– Det är inte heller något som jag kommenterar i nuläget. Det finns en del personer som inte är hörda än så jag vill inte gå in på några detaljer.