MERSMAKPensionärsrabatterApotek Hjärtat
MERSMAKPensionärsrabatterApotek Hjärtat

Apotek håller extraöppet för riskgrupper

Som en åtgärd för att försöka förhindra onödig smittspridning av coronaviruset har Apotek hjärtat i Mellerud förlängt sina öppettider för personer i riskgrupper.
– Vi vill göra det vi kan, säger apotekschefen Fredrik Skärlund.

ANNONS
|

Initiativet att hålla apoteket extraöppet för personer i riskgruppen för coronaviruset är taget på lokal nivå. Fredrik Skärlund är apotekschef för Apotek hjärtat i Mellerud och Åmål, menar att de upplevde det som att många äldre kunder inte insåg riskerna med att besöka apoteket samtidigt som andra.

LÄS MER:Apoteken begränsar receptbelagd medicin

– Det är viktigt att ta det hör på allvar och vi ville dra vårt strå till stacken för att våra kunder ska vara så trygga som möjligt. Därför ger vi dem den här extra möjligheten att kunna komma in när inga andra är inne på apoteket, säger Fredrik Skärlund.

Sedan i torsdags kan personer som befinner sig i en riskgrupp ringa in till apoteket med sin beställning på förhand varpå de förbereder den. Dessutom håller de öppet en halvtimme innan ordinarie öppettid enbart för dem att hämta ut sin beställning på. Allt för att de ska behöva vistas så lite tid utanför hemmet som möjligt.

ANNONS

LÄS MER:Apotek på Torp håller stängt – för att klara den höga efterfrågan

Spreds via lokalradion

Då Apotek hjärtat i Mellerud inte har några egna sociala medier gick Fredrik Skärlund ut med informationen på sin egen Facebook-sida. Därefter fick han ytterligare hjälp via kommunen och lokalradion.

– Men det är fortfarande många som behöver veta om det här. Man ska inte behöva komma hit dagtid när man inte känner sig bekväm med det om det finns ett bättre alternativ, säger Fredrik Skärlund.

Responsen på initiativet har enbart varit positivt, både på internet och av kunder på plats i apoteket. Samtidigt innebär det såklart en extra belastning för de anställda, både att ta emot alla beställningar och hålla öppet en extra halvtimme.

– Vi är lite överbelastade nu, men det är det ju värt i slutändan. Jag hoppas att många tar till vara på den här möjligheten nu.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS