Den 14 juni och framåt gäller bevattningsförbud i Melleruds kommun. Mellan klockan 08-21 alla veckans dagar får man till exempel inte vattna gräsmattan.
Den 14 juni och framåt gäller bevattningsförbud i Melleruds kommun. Mellan klockan 08-21 alla veckans dagar får man till exempel inte vattna gräsmattan. Bild: David Scherman

Bevattningsförbud i Melleruds kommun

Från och med idag, den 14 juni och tillsvidare gäller bevattningsförbud i Melleruds kommun. Anledningen är att det varma och torra vädret kommer att hålla i sig ett bra tag framöver samt ökad vattenförbrukning, skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS

Idag, den 14 juni och på obestämd tid framåt gäller bevattningsförbud för alla abonnenter i Melleruds kommun. Förbudet gäller även de som har kommunalt vatten via en vattenförening, skriver kommunen på sin hemsida.

För kunder som har Grinstadvatten gäller totalt bevattningsförbud, vilket betyder att förbudet gäller dygnets alla timmar.

Det innebär förbudet

Bevattningsförbudet gäller mellan klockan 08-21, sju dagar i veckan och man får då inte använda kommunalt dricksvatten till att till exempel fylla pooler eller byta vatten, bevattna fotbollsplaner, tvätta fordon och fasader med högtryckstvätt eller slang, samt vattna blommor eller liknande med vattenslang eller vattenspridare. Däremot får man vattna sina ledsna plantor med en vattenkanna.

ANNONS

Dessutom får vattnet användas till mat och dryck samt hygien, men man uppmanas att vara fortsatt sparsam.

Eftersom vattenförbrukningen har ökat till följd av det varma vädret gick kommunen i förra veckan ut med en vädjan om att vara sparsamma med dricksvattnet. Nu stramar man alltså åt för att säkerställa att det finns god tillgång till vatten ett bra tag framöver.

Kan få vattnet avstängt

Om man inte följer förbudet riskerar man att få vattnet avstängt. Kommunen har möjlighet att göra det eller sätta in en så kallad strypbricka. Innan det sker har kommunen en dialog med kunden, skriver de på sin hemsida.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS