Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En stillastående personbil blev påkörd bakifrån i höjd med Mellerud. Arkivbild: Filip Landqvist.
En stillastående personbil blev påkörd bakifrån i höjd med Mellerud. Arkivbild: Filip Landqvist.

Bil blev påkörd bakifrån på E45 – två till sjukhus

En bil blev påkörd bakifrån och hamnade i diket i södergående på E45 i höjd med Mellerud på lördagskvällen.
Tre personer, varav två i tonårsålder, togs med ambulans till sjukhus där tillståndet är allvarligt men stabilt.

En personbil som hade stått vid en busshållplats längs E45 i höjd med Mellerud blev påkörd bakifrån och hamnade i diket. Det rör sig alltså om två bilar som är inblandade i olyckan. Larm inkom till SOS Alarm klockan 22.25 på lördagskvällen.

Tre enheter från räddningstjänsten och två ambulanser ryckte ut till olycksplatsen. Totalt tre personer var inblandade i olyckan.

– Polis var först på plats. Räddningstjänsten är i färd med att klippa upp en av bilarna för att få ut en av personerna som är fast där inne, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Två tonåringar allvarligt skadade

Vid klockan 00.20 under natten mot söndagen meddelade polisen att två personer har blivit förda med ambulans till sjukhus, varav en med allvarliga skador.

Under söndagsmorgonen meddelar NU-sjukvården att det rör sig om tre personer som fått vård, samtliga för allvarliga skador men läget ska vara stabilt. De skadade ska vara två tonåringar och en man i 55-årsåldern.

Polisen har tagit båda bilarna i beslag och gripit en person misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.