Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Stefan Bennhage

Brand i container – var fylld med plast

På måndagseftermiddagen inkom ett larm till SOS om att en container på återvinningscentralen i Åsensbruk brinner. Containern ska vara fylld med plast, enligt inringaren, och räddningstjänsten kallades till platsen.

ANNONS
|

Det var vid kvart i två-tiden på måndagseftermiddagen som larmet inkom. En container, som enligt inringaren ska vara fylld med plast, hade av okänd anledning börjat brinna med öppna lågor.

– Inringaren ska ha försökt att släcka branden själv men det rök fortfarande så man valde att ringa räddningstjänsten, säger ledningsoperatören vid SOS alarm.

Strax innan klockan 14 var räddningstjänsten på plats för att släcka branden.

Mona Hedhman, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, konstaterar vid 14.15 att elden är bekämpad. Och enligt henne ska det aldrig har varit någon fara för att branden skulle sprida sig.

ANNONS

Personen som larmade om branden lyckades under tiden man väntade på att räddningstjänsten att släcka elden med hjälp av en brandsläckare.

– När räddningstjänsten kom fram rök det mest från containern. Så för oss handlade det mest om eftersläckning, säger Mona Hedhman.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS