Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA.
Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA. Bild: Stefan Bennhage

Cecilia Frisk: Det är inte omöjligt att bryta segregationen!

Vissa hävdar att det inte går att bryta segregationen i utsatta områden, men det håller vi på TTELA inte med om. Vi tror att det är möjligt och det finns exempel på kommuner som har lyckats. Men – det kommer krävas flera nya tankar och annorlunda initiativ – eftersom vi lever i en värld med helt nya utmaningar. En värld där tidigare satsningar varit lovvärda försök, men tyvärr inte gett tillräckliga resultat. Det kommer krävas både mod att förändra och mod att samarbeta över partigränser, mellan förvaltningar och andra aktörer i samhället på nya överbryggande sätt.

ANNONS

Vi på TTELA vill bidra till att göra skillnad här och samlar därför ett antal aktörer, som också kan göra skillnad för att bryta segregationen i Trollhättan!

Välkommen att lyssna på vår direktsända debatt onsdag 29 januari klockan 19.00 från Kulturbaren på Folkets hus i Trollhättan. Eller titta i datorn eller mobilen på ttela.se!

Vi inleder med ett mingel 18.00 där TTELA bjuder på en wrap och alkoholfri dryck och en timme senare kör våra duktiga videoreportrar igång kamerorna för att direktsända debatten.

LÄS MER:Älskad av elever, kritiserad av föräldrar

Jag har tillsammans med reporter Daniel Gustafsson äran att leda debatten och på scenen kommer vi ha politiska beslutsfattare samt företrädare för bland annat kommunen, polisen och skolan.

ANNONS

Vill du vara med på plats eller har frågor till debatten? – mejla terese.nilsson@ttela.se

Eftersom platserna är begränsade bör du säkra din plats redan nu.

Oroligheterna i vårt bevakningsområde i mitten på december, liksom tidigare under fjolåret har gett upphov till många diskussioner både utanför TTELA och internt hos oss om orsaker till upploppen och bilbränderna i Kronogården samt i andra delar av Trollhättan, Vänersborg och Göteborg. Spekulationerna och ryktena i sociala medier har varit många. För mig som ansvarig utgivare är det då extra viktigt att TTELA håller fast vid vårt fokus på riktig lokal kvalitetsjournalistik där objektivitet, fakta och trovärdighet är avgörande. Och att vår redaktion med mig som ansvarig utgivare tillsammans med proffsiga och journalistutbildade medarbetare följer de pressetiska reglerna.

LÄS MER:Skolmisslyckanden kan leda till utanförskap

TTELA fortsätter att göra skillnad. Vi väljer ämnen med vägledning utifrån att vi bidrar till att göra skillnad här. För vi vet; riktig journalistik gör skillnad!

Titta på debatten onsdag 29 januari – på Folkets hus eller ttela.se!

ANNONS