Cecilia Frisk: Kan man sponsra demokratin?

Då och då får redaktionen och jag som ansvarig utgivare frågan om varför vi tar betalt för vårt journalistiska innehåll och varför endast samhällskritisk information är öppen för alla.

ANNONS
|

Jag får också ibland frågan om varför inte alla coronanyheter ligger öppna och därmed är gratis för alla.

Mitt tydligaste svar är att vi, dygnet runt årets alla dagar, driver en kvalificerad nyhetstjänst!

OCH, vi tar självklart vårt ansvar för att i samråd med relevanta myndigheter informera i akuta skeenden om exempelvis vattenläckor, bränder, attentat, översvämningar, stora oväder och annan samhällsviktig information.

OCH, när vi sedan publicerar fördjupningar, direktsändningar och analyser av aktuella nyhetshändelser då är det ett journalistiskt kvalificerat innehåll, som kommer våra prenumeranter till gagn.

FÖR, liksom alla företag måste vi som mediehus gå runt ekonomiskt för att kunna betala löner till våra proffsiga medarbetare, hyra för våra lokaler och bilar samt kunna köpa mobiler, datorer och tekniska system – så att vi alla på TTELA kan göra vårt jobb.

ANNONS

Jag har svårt att tro att matbutiker, rörmokare, tekniska konsulter, frisörer eller bilhandlare någonsin får samma får samma fråga om gratis tjänster. Där verkar det vara tydligare för de flesta att man betalar för ett proffsigt utfört jobb.

”Vi har en viktig demokratisk uppgift att berätta om intressanta lokala händelser och granska beslutsfattare som påverkar lokalsamhället”.

Vår nyhetstjänst med kvalitativ, objektiv och oberoende journalistik kostar att ta fram – precis som alla tjänster (och varor) i vår lilla och stora värld.

Varje stund under varje nyhetsdygn året runt står vi på TTELA upp för ett faktabaserat innehåll där källskydd, efterlevnad av pressetiska regler och tydliga publiceringsrutiner för redaktionen alltid garanteras av en ansvarig utgivare.

Ansvar, kontroll och kvalitet, i både granskningar och avslöjanden som gör skillnad här samt reportage, som lyfter det som är positivt och berör, kostar och kräver kompetens!

Vi har med andra ord en mycket viktig demokratisk uppgift att berätta om intressanta lokala händelser och granska beslutsfattare som påverkar lokalsamhället. Det gör ingen annan lika mycket som vi gör! Samtidigt vill vi glädja och inspirera genom att lyfta fram ännu fler intressanta, lokala personer.

Vårdpersonalen på Näl beskriver öppet och ärligt sin situation och känslor kring att jobba mitt i andra vågen av corona, att möta anhöriga och inte minst att kämpa vidare efter en extremt tuff vår och sommar.
Vårdpersonalen på Näl beskriver öppet och ärligt sin situation och känslor kring att jobba mitt i andra vågen av corona, att möta anhöriga och inte minst att kämpa vidare efter en extremt tuff vår och sommar. Bild: Privat

Vi väljer ämnen med vägledning utifrån att vi bidrar till att göra skillnad här. Om vi inte fanns skulle inte:

• Vårdpersonalens röster inifrån Näl höras och ses hos TTELA.

• Gripen Trollhättans samtliga bandymatcher denna säsong – både hemma och borta – sändas på ttela.se.

ANNONS

• Demokratiskt lokalt viktiga frågor bevakas och granskas.

• Lokala röster synas och höras i alla våra kanaler.

• Den lokala åsiktsdebatten, både för väljare och makthavare, ha en naturlig plattform.

• Direktsändningar ske när exempelvis lokala företag varslar eller nyanställer, butikskedjor lägger ner eller öppnar och olyckor inträffar här.

Vi bidrar till att göra skillnad här!

Vad vill du läsa mer om i TTELA?

Vilka personer vill du titta på hos oss?

Vilka frågor eller beslut ska vi granska?

Du kan alltid lita på att vi skyddar dig som tipsar – utifrån grundlagen om källskydd. För dig som är offentligt anställd omfattas du också en meddelarfrihet, också enligt grundlagen i tryckfrihetsförordningen.

Tipsa oss på tipsa@ttela.se!

OCH du som prenumererar på TTELA bidrar till att vi kan fortsätta att publicera lokal kvalitetsjournalistik att läsa, titta och lyssna på.

TACK för att du stöttar en viktig del av vår demokrati!

Allt fler prenumererar också nu på TTELA. Vi har i nuläget drygt 700 fler prenumeranter jämfört med samma tid i fjol. Det är glädjande nog både digitala prenumeranter och pappersprenumeranter, som ökar i antal och som får bättre koll på sin lokala omvärld!

Lämna julklappar i drive through med säkra avstånd

Hjälp TTELA och Röda korset att göra julskillnad här – med pandemisäkra avstånd!

Barn och unga som riskerar att bli utan julklappar behöver vår hjälp!

Gör så här:

• Välj de julklappar som du vill bidra med – återanvända eller nya. Hela och rena är en självklarhet och de ska passa barn och unga från 0 till 16 år.

• Slå in dina julgåvor och skriv på baksidan kort vad paketet innehåller samt vilken åldersgrupp som passar bäst!

ANNONS

• Kom till TTELA på Hamngatan 3 i Vänersborg tisdag 8 och onsdag 9 december eller Drottninggatan 7 i Trollhättan torsdag 10 och fredag 11 december – alla dagarna klockan 11.00–14.00 och med pandemisäkra avstånd.

• Ta gärna en bild på dig, barnen, familjen och paketen, dela den i sociala medier och tagga med #görajulskillnadhär. Vi kommer kontinuerligt lyfta upp dessa bilder på ttela.se och i papperstidningen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS