Dags för årets student i Trollhättan och Vänersborg – följ firandet här

Sjung om studentens lyckliga dagar! På fredagen är det äntligen dags för studenten i Trollhättan och Vänersborg. Följ TTELA:s rapportering från dagen nedan.
– Jag ska dansa och fira hela natten, säger Maja Vikard Eliasson.

ANNONS

På fredagen fylls gator och torg i TTELA:s område av sång, musik, skratt och glada tjut. Redan tidigt under fredagsmorgonen går det att höra visselpipor och dunkande musik från de första flaken som rullar genom staden. En förbipasserande cyklist ropar ut sina gratulationer till ett gäng killar och tjejer med vita mössor och blågulrandiga snören runt halsen. Alla tycks njuta av stämningen.

Ashraf Alchafey går ekonomiprogrammet på Drottning Blankas gymnasium i Trollhättan. Han ser fram mot ett sabbatsår och efter det förhoppningsvis en utbildning till polis. Men just nu är han upptagen av att fira den stora dagen.

– Det har varit helt magiskt hittills, säger han och klasskamraterna stämmer in med höga hurrarop.

ANNONS

”Fira hela natten”

I de blågulrandiga snörena många studenter har runt halsen sitter även en papperstallrik. På den har klasskamraterna fått bestämma vad det ska stå – något som identifierar personen.

Maja Vikard Eliasson går samhällsprogrammet på Folkuniversitetets gymnasium. På hennes tallrik står det ”Klassens vassaste kniv”. Hon ler stort.

– Jag ska njuta av den här dagen så mycket jag kan, säger hon och fortsätter.

– Jag ska dansa och fira hela natten, så länge jag orkar.

Även hennes klasskamrat Vera Palmcrantz är redo för firandet.

– Vi är så taggade. Jag ska bara njuta av den här dagen och leva i stunden, jag har sett fram emot det här sedan jag gick i sexan, säger hon.

LÄS MER:Här är vägarna du ska undvika under studentfirandet

LÄS MER:Solen sken i kapp med studenterna på balen i Vänersborg

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS