Detta händer under påskhelgen i din kommun

Det blir traditionsenlig påskparad, trevliga musikarrangemang och kul evenemang för barn när påsken kommer till området. I TTELA:s område behöver den som vill hitta något att göra under helgen inte leta länge.

ANNONS

Snart bär det av mot Blåkulla för påskkärringarna när kristendomens viktigaste högtid drar igång, och för den som är sugen att hitta på något extra under helgen finns det mycket att välja på.

I Vänersborg blir det traditionsenligt påskfirande på påskafton, det vill säga på lördag. Då blir det bland annat påsklunch och äggjakt på stan. Naturligtvis kommer även den traditionsenliga påskparaden att genomföras.

Påskquiz i Trollhättan

I Trollhättan firas bland annat påsk på Macken-lekplatsen. Här kan man påskpyssla, spela påskbingo och barnen kan till och med ta elbilskörkort.

För den som är på quizhumör går det att besöka Backstage och tävla i deras påskquiz på skärtorsdagen. Det kommer även ett gäng artister under påskhelgen och spelar på rockbaren, som Bai Bang och Ravaged som båda spelar på långfredagen.

ANNONS

Succén är tillbaka

I Lilla Edet är det påskäggsjakt på skärtorsdagen som står på schemat. ”Här och där runt om i Lilla Edet döljer sig under skärtorsdagen påskägg med trevligt innehåll. Denna dag har lokala företag i vår kommun gömt ägg som innehåller gåvobevis eller presentkort”, skriver kommunen på sin hemsida.

– Ledtrådarna släpps på kommunens hemsida och Facebook klockan 12 på torsdagen. Just ledtrådarna till var äggen befinner sig är något som är väldigt uppskattat, säger Ylva Laudon, handelsutvecklare på Företagscentrum.

Första gången äggjakten genomfördes var 2018. Men under pandemin ställdes äggletandet in. Men nu gör succén comeback.

– Det är kul att den är tillbaka. Som det ser ut just nu så kommer det att finnas runt 40 ägg att leta efter runtom i kommunen, säger hon.

Melodifestivalstjärnan kommer till Dalsland

För den som gillar skogspromenader så erbjuds det under långfredagen poängpromenad med skogsbingo i Lilla Edets kommun. Start sker mellan kl. 11.00-13.00 från OK Gipens klubbhus Kompassen.

På Melleruds bibliotek kan den som är mellan sex till nio år vårplantera. Då får barnen möjlighet att plantera solrosfrön. Det sker torsdagen den 13/4.

Det blir även finbesök hos Dalslands stolthet, Mellerud, i form av tidigare Melodifestivalvinnaren Jan Johansen. Han spelar på Stenmagasinet i Sunnanå hamn både på påskafton och påskdagen. Här krävs förbokning för den som vill se stjärnan framföra sina alster.

ANNONS

Några av alla saker man kan göra i TTELA:s kommuner i påsk

Påsklunch, äggjakt, påskparad och härligt mingel den 8/4 i Vänersborgs centrum.

Påsk på Macken-lekplatsen den 7/4 - 9/4 på Macken-lekplatsen i Trollhättan.

Påskquiz på Backstage i Trollhättan den 6/4 klockan 20.00.

Äggjakt i Lilla Edets kommuns tätorter 6/4 från klockan 12.00.

Poängpromenad med skogsbingo i Lilla Edet med start på OK Gipens klubbhus Kompassen mellan klockan 11.00-13.00.

Påsk på Melleruds bibliotek 11/4 - 13/4.

Jan Johansen i Stenmagasinet i Sunnanå hamn, Mellerud den 8/4 - 9/4.

LÄS MER:Påskparaden i Vänersborg: ”Satsar på ett nytt rekord”

LÄS MER:Påskparaden i Vänersborg genom åren

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS