Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Diesel från sopbil läckte ner i dagvattenbrunn

Räddningstjänsten larmades till ett farligt utsläpp i Erlandsrud i Mellerud på tisdagsmorgonen. Det rörde sig om en sopbil som läckt cirka 150 liter diesel rakt ner i en brunn.

Larmet kom strax innan klockan 8 på tisdagsmorgonen och räddningstjänsten larmades ut. Det visade sig röra sig om en sopbil vars dieseltank gått sönder.

– Det har gått hål i tanken på en sopbil oturligt nog, så det har läckt rakt ner i en dagvattenbrunn. Det är väl runt 100 liter diesel som runnit ut, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Brunnslock studsat upp

Reningsverket i Mellerud är informerade, liksom Dalslands miljökontor.

– Det är inte så mycket för räddningstjänsten att göra i detta, vi kommer lämna inom snart, säger Johan Ytterberg vid klockan 8.15.

Sopbilen, som befann sig i villaområdet, ska ha varit i rullning när tanken började läcka. Troligen har ett brunnslock studsat upp i tanken så att den gick sönder.

– Det var nog en väldig otur.

”Under kontroll”

Anders Broberg, va-chef på Melleruds kommun:

– Tanken var på 150 liter och räddningstjänsten fångade upp över 100 liter, så de samlade upp det mest akuta på platsen. Vi kan misstänka att något gått ner i dagvattnet, men vi har lagt ut länsar i Gärdsrudsbäcken för att fånga upp det som eventuellt gått ut.

– Men det känns som att det är under kontroll.

Utsläppet påverkar inte dricksvattentillgången, enligt va-chefen.

– Inget sådant alls, säger Anders Broberg vid klockan 14.