Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Elever hotades med vapenliknande föremål

Under fredagseftermiddagen pågick en polisinsats i Mellerud efter att elever hotades med ett vapenliknande föremål. Polisen har anhållit tre personer, varav två kvinnor och en man. En förundersökning om grovt olaga hot och två fall av misshandel har inletts.

Polisinsatsen inleddes strax efter klockan 15 på fredagen i centrala Mellerud, vilket Melleruds Nyheter var först att rapportera om. Detta efter att elever under 18 år ska ha upplevt sig hotade när de vistades vid en privat bostad.

– De upplever sig hotade av någon person med en vapenliknande föremål, säger Carl Lindblom, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Ungdomarna kunde peka ut en bostad där personerna ska ha befunnit sig och polisen har varit på plats i området och arbetat.

– Vi har fryst läget där och sedan har vi fått ut de här personerna och gripit dem, men jag vill inte gå in på hur många det är, säger Carl Lindblom och vidare:

– Det har gått lugnt till väga. Personerna i bostaden ringdes ut och de kom ut självmant.

Inga allvarliga skador

Det finns inga uppgifter om att någon kommit till allvarlig skada. En av ungdomarna ska dock ha blivit slagen och en annan kastad mot en vägg.

– En av de tre gripna är även misstänkt för någon form av misshandel, säger Carl Lindblom.

Det finns även vittnesuppgifter om att skott ska ha avlossats från det pistolliknande föremålet – vad som tros vara ett luftgevär. Skottet ska ha riktats ner i marken och inte mot någon person, detta enligt jourhavande förundersökningsledare Elisabeth Melander dagen efter händelsen.

Tre personer anhållna

TTELA:s reporter sade vid 17.30-tiden att stämningen är lugn. Fyra polisbilar befann sig då i området, men reportern kunde inte se att polisen spärrat av något område.

Vid strax innan klockan 18 var polisen fortsatt kvar och arbetade på platsen, men en dryg timme senare kunde de lämna.

– Vi håller förhör, säger Carl Lindblom.

Senare på fredagskvällen meddelade polisen att tre personer är anhållna.

Två kvinnor är anhållna misstänka för grovt olaga hot och en man är anhållen misstänkt för olaga hot och två fall av misshandel.

Under lördagen går polisen ut med att de tre personerna är försatta på fri fot – men fortsatt misstänkta.