Fängelse för sex fall av inbrott

En 31-årig man döms till tio månaders fängelse för bland annat upprepade fall av grov stöld, varav tre fall i bostäder kring Mellerud. Mannen greps av polis i maj efter att en kvinna strax utanför orten påträffat honom i sin källare.

ANNONS
|

I början av maj bröt sig mannen in i tre bostäder strax utanför Melleruds tätort. Han kom då över smycken, klockar och pengar. Dagen efter bröt sig mannen in i en källare i ytterligare en bostad nära Mellerud, där den boende kvinnan upptäckte honom och larmade polisen. Mannen kunde gripas strax därefter, med en av de stulna klockarna fäst runt handleden. I väntan på rättegång satt han frihetsberövad medan polisen fortsatte pussla ihop stöldgods från flera tidigare inbrott. Mannen har i förhör nekat till alla inbrott och menar i stället att han köpt en del av de stulna föremålen i god tro.

ANNONS

Med hjälp av dna-test kunde 31-åringen knytas till tre stölder tidigare stölder på andra orter. Hösten 2012 begick han inbrott i ett fritidshus i Vargön och en scoutstuga i Grästorp, i mars i år i ett fritidshus utanför Stockholm. 31-åringen har tidigare dömts för brott i Norge och Grekland. I domen skriver Vänersborgs tingsrätt att 31-åringens återfall i brott och brottens straffvärde gör att fängelse blir den enda rimliga påföljden. Skadestånden till brottoffren och försäkringsbolag är sammantaget 36 000 kronor. Vidare döms mannen till att utvisas från Sverige efter avtjänat straff, då risk föreligger för ytterligare brottslighet.

ANNONS