Festlig stämning på partiernas valvakor i Mellerud

Vallokalerna har stängt efter en intensiv dag och nu ska rösterna räknas. På partiernas lokala valvakor i Melleruds kommun är stämningen på topp, även om det finns en viss förväntan i luften.

ANNONS

När vallokalerna stängde klockan 20 på söndagen var det efter en intensiv dag. Då var det i stället dags för partierna att öppna upp sina valvakor runt om i Mellerud.

På Centerpartiets valvaka är det en festlig stämning även om alla såklart hoppas på ett bra valresultat.

– Det är stämningsfullt och en hög valtemperatur. Det är en god stämning nu, sedan får vi se hur glada vi är efteråt, säger kommunalrådet Morgan E. Andersson.

Eftersom Morgan E. Andersson suttit som kommunstyrelsens ordförande under den senaste mandatperioden blir det här valet extra speciellt för honom.

– Det här valet är speciellt med tanke på den rollen jag har haft. Det är nu som invånarna berättar hur jag har skött mig.

ANNONS

Valrörelsen har annars varit en hektisk och intensiv period.

– Jag ser fram emot kvällen på så sätt att det ska bli skönt när den är över så att man kan få arbetsro.

KommunPartiet Mellerud: ”Ett historiskt val”

Även på KommunPartiet Melleruds valvaka var stämningen på topp, något som partiets ordförande Jörgen Eriksson menar är ett bevis på deras hårda arbete.

– Man blir glad bara över att se alla glada människor här. Det är ett bevis på det hårda jobb man har lagt ner, säger han.

Men hårt arbete är också något som kostar, även om den senaste valrörelsen mest har varit en spännande period.

– Man är helt slut efter den här tiden. Men vi har träffat så många trevliga människor och vi har inte hört någon som sagt något dåligt till oss. Vi har sett detta som ett historiskt val och valdeltagandet har varit enormt stort, något vi sett bland dem som förtidsröstat, säger Jörgen Eriksson.

Lång kö till vallokalerna

Att det här skulle kunna bli ett historiskt val märktes även i vallokalerna tidigare under dagen. Runt om i Sverige har köerna till landets vallokaler varit långa, och Melleruds kommun har inte varit något undantag.

I vallokalen i tingshuset har det varit fullt med folk hela dagen även om det framåt kvällen började lätta. Men med bara en timme kvar tills vallokalerna stänger är det fortfarande några som kommer in för att rösta. En av dem som väntat till slutet är Elin Hansson, och det beror helt enkelt på de långa köerna.

ANNONS

– Vi hörde att det var lång kö. Det var det som gjorde att det drog ut på tiden. Min storasyster var här tidigare i dag men hon fick åka hem igen.

För Elin är vården en viktig valfråga.

– Det känns bra och jag tror att jag är nöjd med mina val. Jag jobbar inom barnomsorgen så det är en viktig valfråga för mig. Även vården överlag, säger hon.

Elin Holm är ordförande i valdistriktet Mellerud/Holm. Hon har bara varit med under ett valår tidigare men enligt hennes uppfattning har det varit mer folk som röstat i år.

– Det känns som att det har varit mer folk här i år. Många kanske tänker att det är viktigt, säger hon.

Se resultatet i kommunvalet i Mellerud ticka fram här:

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS