Gräsbrand i Dalskog

Vid lunchtid startade en gräsbrand i Dalskog i Melleruds kommun. En gräsbrand som spred sig till en närliggande skog. Branden är nu (12.53) släckt men eftersläckningsarbete pågår.

ANNONS
|

Larmet om branden kom till Sos Alarm klockan 11.38 på söndagen. Räddningstjänsten var framme på platsen strax innan klockan 12.

– Det är en gräsbrand på 50 gånger 50 meter, sa vakthavande befäl på Närf, Andreas Elfström då.

Det finns byggnader i närheten av branden.

– Just nu finns det ingen risk att det sprider sig till dem. Vi får hoppas att vi snabbt kan få släckt lågorna.

Det fick man. I vart fall lågorna i gräset. Branden spred sig inte till några byggnader, dock till en närliggande skog.

– Branden i gräset fick vi släckt, men det har spritt sig till en skog bredvid. Det brinner i terrängen, säger Andreas Elfström, Närf.

ANNONS

Den branden fick man släckt strax innan klockan 13. Räddningstjänsten är nu i full gång med att eftersläcka och blöta ner terrängen där det brann.

Branden uppstod efter att man tappade kontrollen över en kontrollerad eldning. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS