Häst har halkat

En häst halkade och hade svårt att komma upp inne i ett stall. Räddningstjänsten avslutade sin insats, två timmar efter larmet, men lyckades inte att hjälpa hästen att resa sig.

ANNONS
|

Räddningstjänsten fick ett larm vid 09.46 gällande en djurräddning. En häst hade halkat i en gård i Sandlycke i Dals Rostock.

Hästen ligger ner på marken och har svårt att komma upp på benen efter fallet, meddelar räddningstjänsten på platsen.

– Det är en pågående insats, de försöker få upp hästen på benen. Det ska inte vara någon större fara med hästen, den ligger i sin box och det kan vara lite svårt att komma åt, men hästen verkar må bra för övrigt, säger Patrik Karlsson på räddningstjänsten Närf, Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Även vid 12-tiden meddelar räddningstjänsten att insatsen för deras del är avslutad.

ANNONS

– De försöker med olika metoder att få upp hästen, men det är trångt att komma åt inomhus. Vi har precis avslutat insatsen på plats och lämnat över till ägaren och veterinär. Hästen ligger ned och vill kanske inte resa sig. Den äter och dricker, säger Patrik Karlsson.

Exakt hur det gått till när hästen halkat kan han inte svara på.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS