I natt: Skogsbrand på udde

Räddningstjänsten har under natten mot söndagen bekämpat en skogsbrand i Åsensbruk i Melleruds kommun.

ANNONS
|

Larmet kom vid 23.30 på lördagskvällen och det brann då på en udde i Åsensbruk i Melleruds kommun.

– Det var dramatiskt i början, det såg ut som att det skulle dra iväg. Åsensbruk var snabbt på plats och började där och sedan kom Mellerud och Brålanda också, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Sammanlagt var det ett område med skog på cirka 100 gånger 100 meter som brann, men räddningstjänsten trodde att det skulle sprida sig ännu mer.

– Vi trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde. Det blåste allt en hel del och det brann ju i träden. Orsaken vet vi inte. Vi hittar ingen orsak, vi har inte sett någon som grillat eller så.

ANNONS

Vid klockan 02 hade man släckt branden och styrkor lämnade, men man hade fortsatt två man på bevakning som också bevattnar marken under söndagsmorgonen.

Är det här årets första lite större skogsbrand?

– Ja, det tror jag nog.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS