Johannes Nilsson blir ny chefredaktör för Melleruds Nyheter

Stampenägda Melleruds Nyheter får en ny chefredaktör: Johannes Nilsson, som i dag är nyhetschef på TTELA.
– Det känns väldigt bra. Spännande och utmanande på samma gång, säger Johannes Nilsson.

ANNONS
|

På fredagen klev Johannes Nilsson för första gången in på Melleruds Nyheters redaktion på Storgatan. Redan nästa vecka börjar han sin nya tjänst och den första riktigt stora utmaningen är väldigt nära förestående. Någon gång under våren ska Melleruds Nyheters nyhetssajt lanseras.

En sådan har tidningen inte haft tidigare.

– Det bästa med det är att alla läsare kan få senaste nytt direkt när det händer, att man varje dag kan få lokala nyheter direkt på sajten istället för bara en gång i veckan i papperstidningen. Som i dag till exempel, när det har varit storm. Då hade vi kunnat göra en liverapportering med relevant innehåll som når alla direkt, säger Johannes Nilsson.

ANNONS

Kommer journalistiken förändras någonting?

– Jag tänker att vi ska bli lite tuffare, men samtidigt behålla den folkliga förankringen. Vi ska göra granskningar, inte väja för de svåra frågorna. Men vi ska också leverera innehåll som berör på ett mänskligt plan och som handlar om människors vardag.

Papperstidningen finns kvar

Johannes Nilsson understryker att papperstidningen kommer att fortsätta delas ut en gång i veckan i brevlådorna i Mellerud med omnejd även framöver. Den digitala journalistiken är tänkt att vara gratis att ta del av – till en början.

– På sikt är tanken att vår nyhetssajt ska vara prenumererad, säger Johannes Nilsson.

Den nya chefredaktören bor inte i Mellerud själv, men under sina åtta år som nyhetschef på TTELA har han fått tillfälle att lära känna kommunen på djupet.

– Mellerud är en liten ort med ett väldigt stort självförtroende, det gillar jag! Och den lokala identiteten är stark.

”En fantastiskt rolig möjlighet”

Susanne Emanuelsson, som i dag är ansvarig utgivare för Melleruds Nyheter, kommer att jobba kvar på tidningen som reporter. Ytterligare en reporter ska rekryteras till redaktionen inom kort.

Med bara ett par dagar kvar som nyhetschef på TTELA ser Johannes Nilsson väldigt mycket fram emot sitt nya jobb i Mellerud.

– Det är en fantastiskt rolig möjlighet att få vara med från start på den här digitala resan, att få vara med och forma framtiden för tidningen. Det ska bli väldigt roligt att leda den omställningen.

ANNONS

Johannes Nilsson

Ålder: 39.

Bor: I Göteborg.

Familj: Sambo.

Journalistkarriär: Har jobbat på en lång rad tidningsredaktioner, bland annat på Barometern i Kalmar, på Hallandsposten i Halmstad, som redigeringschef i Stampen och sen 2016 som nyhetschef på TTELA i Trollhättan.

ANNONS