Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tommy W Johansson (S) tar i hand med avgående kommunalrådet Robert Svensson (C) för att symbolisera samarbetet mellan partierna kommande mandatperiod.

Klart med rödgrön majoritet

Det blir ett rödgrönt politiskt styre i Mellerud kommande mandatperiod med Centerpartiet och Socialdemokraterna. – Vi ska sondera möjligheterna att bilda en stabil majoritet med kommunens bästa för ögonen, säger avgående kommunalrådet Robert Svensson (C).

– Som jag sagt i tidigare intervjuer är det bra om vi kan åstadkomma en stabil majoritet och det speglar också valresultatet på ett bra sätt, säger Tommy W Johansson (S).

I måndags blev företrädarna för de två största partierna i Mellerud överens om att bilda en koalition. Tillsammans får partierna 17 av 31 mandat i kommunfullmäktige. Det innebär lite drygt 50 procent av rösterna vilket räcker för att slippa söka stöd hos övriga partier.

– Vi kommer att träffas på måndag igen och då blir det troligen tydligare kring tillsättningen av poster, säger Robert Svensson.

Han avgår som heltidsarvoderat kommunalråd efter elva år men vem som efterträder honom är oklart. Centerpartiets förstanamn är Peter Ljungdahl och Tommy W Johansson har motsvarande position hos S. Den senare vill inte spekulera i kommunalrådsposten.

– Jag kan inte svara på den frågan förrän vi har förhandlat färdigt. Det viktigaste nu är att Mellerud får en stabil majoritet som kan leda kommunen framåt, det är den viktigaste ledstjärnan, säger Tommy W Johansson.