Kommunens uppmaning: Koka dricksvattnet

Melleruds kommun uppmanar boende i delar av kommunen att koka sitt dricksvatten. Orsaken är avlagringar som lossnat i vattenledningarna efter ett underhållsarbete.

ANNONS
|

Under eftermiddagen på onsdagen gick Melleruds kommun ut och uppmanade kommuninvånarna till att koka sitt dricksvatten. Detta gäller de kunder som har kommunalt vatten i Dals-Rostock.

– Vi går ut och rekommenderar vattnet ska kokas för att vara på den säkra sidan. Det är en försiktighetsåtgärd, säger Lorentz Norberg, tillförordnad VA-chef i Mellerud.

"Möjlig förorening"

Bakgrunden är ett rengöringsarbete av vattenledningar i området.

– Under ett planerat VA-arbete har det lossnar avlagringar i vattenledningsnätet. Det har gett upphov till en möjlig förorening av dricksvattnet, säger han.

Han kan inte svara på hur många kunder som drabbas men säger att man under kvällen kommer att ta prover runt om i området.

ANNONS

– Vi tar prover på fem platser som sedan transporteras till ett labb under kvällen.

Det finns ännu ingen prognos för hur länge man behöver koka sitt dricksvatten, men det handlar om minst ett par dagar till.

– Vi räknar med att få svar på vattenproverna på söndag förmiddag, säger Lorentz Norberg.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS