Konsumplanerna går framåt

Röstsiffrorna 94-0 blev 74-0 på möte nummer två och därmed har Konsum Mellersta Dal klarat av samtliga interna hinder för att dra igång byggandet av en ny modern butik på Västerråda.

ANNONS
|

TTELA har under våren berättat hur planerna på en ny stor Konsumbutik som en del i ett köpcenter på Västerråda har tagit flera steg framåt.

I slutet av april sa medlemmarna ja till satsningen med röstsiffrorna 94 mot 0 och nu har även det sista medlemsmötet gett ett överväldigande grönt ljus: 74 röstande dök upp och samtliga sa ja.

Beslutet innebär att Konsum Mellersta Dal från och med 1 januari 2011 går upp i Konsum Bohuslän Älvsborg, en organisationsförändring som är nödvändig för att skapa resurserna som krävs för den nya butiken. Den sammanslagna föreningen kommer att ha totalt 95 000 konsumenter som medlemmar och en omsättning på 1,9 miljarder.

ANNONS

– Det känns väldigt bra att vi nu har klarat av det interna arbetet och responsen har varit enormt positiv. Nu återstår att Bolagsverket godkänner bildandet av vår nya, sammanslagna förening ur konkurrenssynpunkt, men det tror jag inte blir några problem, säger Per-Eric Eldhorn, vd och föreningschef i Konsum Mellersta Dal.

Dessutom väntar Konsumföreningen på att kommunen ska presentera en detaljplan för Västerråda och därefter kan entreprenören Frykvalla förvaltning sätta spaden i jorden. Robert Svensson (C), kommunalråd i Melleruds kommun, har tidigare sagt till tidningen att köpcentret på Västerråda kan stå klart ”inom två år”.

ANNONS