Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sent på måndagskvällen ringde en påverkad kvinna och uttalar hot mot en specifik polis. Kvinnan hämtades in till förhör och för att nyktra till.  Bild: Andreas Olsson
Sent på måndagskvällen ringde en påverkad kvinna och uttalar hot mot en specifik polis. Kvinnan hämtades in till förhör och för att nyktra till. Bild: Andreas Olsson

Kvinna hotade specifik polis med våld

Sent på måndagskvällen ringde en berusad kvinna till polisen, och sa att om hon inte kom i kontakt med den specifika polisen – skulle hon skada hen. Kvinnan hämtades in till stationen och misstänks för hot mot tjänsteman.

Det var vid 22-tiden på måndagen som kvinnan ringde till polisen. Under samtalet kom kvinnan med hot mot en specifik polis.

– Hon hotade med att om inte just den polisen tar kontakt med henne, så kommer hon att skada polisen i fråga, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson vid Region väst.

Det beslutades att kvinnan skulle hämtas in till förhör och hon har spenderat natten på polisstationen.

– Om det är så att hon var påverkad av droger eller liknande får hon sova ruset av sig innan hon kan delges misstanke om hot mot tjänsteman.

Hur vanligt är det att någon ringer och hotar er poliser?

– Det är inte jättevanligt att man ringer och hotar en specifik polis, det tillhör inte vanligheterna, säger Thomas Fuxborg.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern och hemmahörande i Melleruds kommun, förhördes under tisdagsmorgonen. Enligt polisen var hon påverkad av alkohol.

– Åklagaren beslutade att kvinnan skulle släppas på fri fot. Brottsmisstankarna kvarstår och ärendet läggs över på utredningsenheten, säger Fredrik Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Kvinnan är misstänkt för hot mot tjänsteman och nekar till brott.