Kvinna lurade köpare på Tupperwarevaror – döms

Kvinnan la ut Tupperwarevaror och mobiltelefoner till försäljning på nätet, men levererade inte sakerna hon sålt. Nu döms hon för 26 fall av bedrägerier.
Samtidigt döms hon för grovt bidragsbrott, då hon fått underhållsstöd och bostadsbidrag hon inte haft rätt till.

ANNONS
LocationBrålanda|
|

Under tidsperioden 1 juni 2013 till 31 mars 2019 har kvinnan i 45-årsåldern, som är skriven i Dals Rostock, lämnat oriktiga uppgifter i ansökningar om underhållstillstånd och bostadsbidrag, samt underlåtit att anmäla ändrade förhållanden som hon varit skyldig att anmäla. På grund av detta har hon totalt fått 263 974 kronor i underhållsstöd och 229 600 kronor i bostadsbidrag utbetalt. Hon har av Försäkringskassan fått pengar utbetalade månatligen. Totalt handlar det om 493 394 kronor.

Vänersborgs tingsrätt anser att kvinnan begått handlingarna med uppsåt och att brottet ska bedömas som grovt då det är stora summor pengar inblandade. Brottet har enligt stämningsansökan ägt rum i Brålanda, i Vänersborgs kommun eller på annan plats i landet.

ANNONS

26 fall av bedrägeri

Kvinnan döms även för 26 fall av bedrägeri där hon lagt ut varor till försäljning på sajter för andrahandsförsäljning, men sedan inte levererat de varor hon sålt. Dessa brott ägde rum under perioden 24 oktober 2020–1 mars 2021. Hon har bland annat sålt varor av märket Tupperware, som producerar köksartiklar, och telefoner.

Nu har domen kommit och kvinnan döms till skyddstillsyn samtidigt som hon blir skyldig att betala sammanlagt 22 602 kronor i skadestånd till de personer hon bedragit. Man skriver att straffvärdet för brotten ligger på sex månaders fängelse men väljer att döma kvinnan till skyddstillsyn då man anser att det kan bidra till att kvinnan kan avhålla sig från fortsatt brottslighet.

Kvinnan nekar till samtliga brott hon dömts för.

En eventuell överklagan till hovrätten ska ha kommit in till Vänersborgs tingsrätt senast den 2 juni.

ANNONS