Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larm om båtolycka

Sent på lördagskvällen ska en båt drabbats av ett motorhaveri i höjd med Köpmannebro och börjat driva ut till sjöss, enligt en inringare. Räddningstjänsten och Sjö- och flygräddningscentralen har varit på plats och sökt igenom området utan att hitta någon båt.

Det var strax efter klockan 23 på lördagskvällen som larmet om en båtolycka inkom.

– Vi är på väg ut dit och ska försöka få tag på den. Det var Sjöräddningen som bad oss om assistans, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl vi räddningstjänsten, vid klockan 23.40.

Sjö- och flygräddningscentralen berättade att det var ett vittne som ringde in och larmade.

– Inringare hade sett en båt som de trodde hade drabbats av något motorstopp, de såg hur de försökte paddla sig in. När det blev mörkt tappade inringaren bort båten, säger Pontus Svensson, sjöräddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC).

Har inte hittat något båt

En dryg timme senare hade varken räddningstjänsten eller Sjöräddningen hittat någon båt eller något som tydde på att en olycka inträffat.

– Vi har varit på plats och sökt igenom området med sjöradar och ropat efter dem, men vi har inte påträffat någon båt och ingen har gett sig till känna. Vår bedömning är att det troligtvis inte rör sig om någon olycka och att personerna kanske har fått i gång motorn igen, säger Svensson.

Polisen ska inte vara inkopplade i ärendet, men enligt Morten Gunneng, polisens vakthavande befäl i Väst, ska det ha varit två personer i båten.