Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Läsarbild

Lastbil har vält på E45

På måndagsmorgonen välte en lastbil på E45, mellan Erikstad och Mellerud. Vägen fick stängas av och enligt Trafikverket påverkas trafiken långt in på kvällen.

Larmet om att en lastbil vält på E45 kom klockan 6.40.

– En lastbil har gått av vägen och ligger på sidan. Det är en betongbil och den läcker eventuellt diesel, sa Peter Gustafsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Föraren hade lyckats ta sig ur bilen och hade klarat sig utan allvarligare skador. Men olyckan orsakade stor påverkan på trafiken och inledningsvis stängdes vägen av i båda riktningar.

Lastbilen ligger upp och ned

Klockan 7.10 sa Fredrik Meurk, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, att lastbilen låg upp och ner. Förutom räddningstjänsten så var ambulans även på plats.

Klockan 7.45 meddelade räddningstjänsten att bärgare var på väg till platsen. Strax efter 8-tiden kom polispatrullen till olycksplatsen. Då läckte fordonet inte längre diesel.

– I nuläget är det oklart vad som hänt, men lastbilen ska ha kört in i mitträcket och sedan kört av vägen. Det är ingen motpart i ärendet, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare hos Polisen.

Trafik leds om

Fram på förmiddagen släpptes trafiken fram växelvis. Enligt Trafikverket rådde det begränsad framkomlighet och bärgningsarbetet pågick under dagen. I samband med bärgning och omlastning stängdes vägen av och trafiken fick ledas om.

– Den väger ju en del, så det är ett omfattande bärgningsarbete, säger Tobias Land.

Trafikverket meddelar att bärgningsarbetet väntas pågå fram till sent måndag kväll, enligt prognos fram till cirka klockan 23.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

– Vi får se om den rubriceringen kvarstår eller ändras ju längre utredningen fortskrider, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.