Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hemvändaren Linnéa Lindstedt är ny näringslivsutvecklare på Melleruds kommun sedan den 13 mars. Bild: Oleg Lysenko
Hemvändaren Linnéa Lindstedt är ny näringslivsutvecklare på Melleruds kommun sedan den 13 mars. Bild: Oleg Lysenko

Linnéa vänder hem igen – som näringslivsutvecklare

Linnéa Lindstedt är ny näringslivsutvecklare i Mellerud sedan mitten av mars. Med bakgrund i reklambranschen ska hemvändaren ge sig i kast med att stärka företagsklimatet och övertyga fler företag och privatpersoner att flytta till kommunen.

Den 13 mars tillträdde Linnéa Lindstedt tjänsten som näringslivsutvecklare i Melleruds kommun. Det är ingen okänd mark hon beträder, uppväxt i Dals-Rostock som hon är. Mamma Kerstin Ljungqvist och pappa Anders Ljungqvist är välkända profiler i kommunen.

– Hjärtat klappar för Dalsland och mina dalsländska rötter har kallat på mig ett tag. När min barndomsgård, som mina föräldrar hyrde när jag var liten, blev till salu kunde vi inte motstå tillfället utan det blev ett köp och vi flyttade hit från Lindome utanför Göteborg.

Jobb på Ikea och Volvo

Linnéa Lindstedt har jobbat inom reklambranschen i tolv år, bland annat som konsult för kunder som Volvo Lastvagnar, Peab, Visit Halland och Ikea Family. Hon har även arbetat som copywriter inom Forsman & Bodenfors-koncernen.

Som näringslivsutvecklare på tillväxtenheten blir hennes arbetsuppgifter bland annat att främja ett positivt företagsklimat, som gör att fler verksamheter etablerar sig i kommunen. Men hon vill även bidra till att sprida en bild av Mellerud som är så attraktiv att fler väljer att bosätta sig här.

Bidra till ett kreativt företagsklimat

Andra arbetsuppgifter blir att lära sig mer om de samarbetsprojekt som sker över kommungränserna i Dalsland, Fyrbodal och Västra Götalandsregionen, så att det lokala näringslivet kan dra nytta av dessa erfarenheter.

– Det känns spännande att börja jobba i den kommun jag växt upp i och få bidra till ett kreativt företagsklimat, säger Linnéa Lindstedt.

Hon efterträder Jenni Hagman.