Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man hittad död vid badplats

På lördagen hittades en man död vid en badplats vid Kabbosjön i Melleruds kommun. En man i 45-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord.
– Det är oklart hur personen som hittades i vattnet har dött, säger Fredrik Brax, chef för grova brott på polisen.

Under lördagen kallades polis och räddningstjänst till en badplats i Melleruds kommun. Efter flera timmars sökande påträffades en död man.

– Jag kan bekräfta att en död man har hittats i vattnet och omständigheterna kring dödsfallet är oklara, säger Fredrik Brax, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott.

LÄS MER: ”Hörde ett skall från hundarna och tänkte: De har hittat något”

En man i 45-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord – alltså den lägre misstankegraden, men mer än så vill inte polisen berätta.

– Man har hållit initiala förhör med den misstänkte personen som förnekar brott.

Kan du säga något om varför ni eventuellt misstänker brott?

– Det jag kan säga är att det är oklara omständigheter kring hur den här mannen dog, men mer vill jag inte säga.

Den döde mannen, som är i 50-årsåldern, har sökts av polisen men inte varit anmäld försvunnen.

– I samband med att vi har sökt honom har det framkommit uppgifter om att han kan ha befunnit sig vid vattnet, säger Fredrik Brax.

Har det gjort några fynd på platsen?

– Det är inget jag kan kommentera.

Under måndagen kommer fler förhör att hållas med mannen som sitter anhållen skäligen misstänkt för mord. Detta för att försöka få en bild av vad som har hänt och hur mannen har avlidit. Ärendet har nu överlämnats till en åklagare.

Inväntar svar från obduktion

Kroppen kommer att skickas till en obduktionsläkare i Göteborg för att försöka fastställa hur mannen har dött.

– När man misstänker mord så skickas kroppen till en obduktionsläkare som ska fastställa hur personen har avlidit. Man brukar inom en vecka få en preliminär obduktionsrapport, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Den preliminära obduktionsrapporten visar ett av tre alternativ: Att personen har bragts om livet, dött av naturliga orsaker eller att det i nuläget inte går att fastställa hur personen har dött.

– Den slutliga obduktionsrapporten kan ta flera månader, säger Edsbagge.

Åklagaren bekräftar att mannen hittades på botten i sjön, och det är i nuläget oklart vilken relation den avlidne mannen och personen som sitter anhållen hade.

– Det är sådana saker som vi håller på att försöka utreda nu.

Kan det finnas fler misstänkta?

– Det går inte att utesluta, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

Den avlidne personen är identifierad och anhöriga har underrättats.

Under måndagsförmiddagen besökte TTELA:s reporter badplatsen.

– Allt är stilla och lugnt. Det är helt vindstilla och vattnet ligger spegelblankt. Det finns inget här som tyder på att någonting har hänt, berättar reportern.

På badplatsen finns två bryggor– en för båtar och en badbrygga. Det finns en grillplats och bänkar runtom. Avspärrningarna har hävts och det är under förmiddagen tomt på folk.

– Det finns traktorspår genom stranden ner till vattnet. Kanske tyder det på att någon har hämtats, men det vet vi inte säkert, säger reportern.

Under eftermiddagen hölls fler förhör med mannen och han är fortsatt anhållen skäligen misstänkt för mord. De nya förhören skedde tillsammans med mannens försvarare. Och han fortsätter att neka till brott.

– Men jag kan inte gå närmare in på vad han har sagt. Jag har beslutat om att det ska vidtas ytterligare utredningsåtgärder. Det ska hållas ytterligare förhör med andra personer. Och en obduktion ska göras imorgon, säger Daniel Edsbagge.

Utifrån vad som kommer fram i de nya förhören och de preliminära resultat som obduktionen kan ge tas i morgon ett nytt beslut om mannen ska fortsätta att vara anhållen.