Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mellerud förnekar sida på Facebook

På Facebook fanns en sida som hette Grannsamverkan Melleruds kommun. Kommunen dementerade att de stod bakom den. …– Det är högst olyckligt att det namnet används på det här sättet, säger kommunens informationsansvarige.

På Facebooksidan Grannsamverkan Melleruds kommun uppmanar Mellerudspolitikern Morgan Mathiasson (-) folk att skriva och rapportera allt som man tycker är relevant och gärna så detaljerat som möjligt. Ingen censur ska förekomma.

Nu har Melleruds kommun uppmärksammats på Facebooksidan och agerar då omedelbart genom att förneka all inblandning.

"Vi vill påpeka att kommunen inte har något med denna sida att göra och att det som skrivs där inte är sanktionerat av kommunen. Sidan har heller inte något samband med det grannsamverkansarbete som genomförs i samarbete mellan kommunen, polisen och försäkringsbolagen", skriver informationsansvarige Lars Nilsson i ett utskick.

– Jag fick vetskap om den här sidan i söndags och vi kommer att uppmana initiativtagarna att omedelbart byta namn. Vi vill markera att vi inte har något med den att göra utan det som skrivs där får stå för dem själva, säger Lars Nilsson till TTELA.

"Försöker göra Mellerud tryggare" 

Morgan Mathiasson (-) själv är inte nöjd med kommunens agerande.

– Jag, tycker det är sorgligt att kommunen inte stöttar medborgarna som försöker göra Mellerud tryggare, säger han.

Det finns ett stort antal grannsamverkansföreningar i Melleruds kommun som jobbar för att förhindra inbrott och stölder. Föreningarna består av nätverk med grannar som är uppmärksamma på misstänkta personer och händelser.

Det är folkhälsosamordnare Glenn Nordling som är kommunens ansikte utåt i det arbetet och det finns klara riktlinjer och direktiv för hur detta förebyggande arbete som bedrivas.

Bytt namn – efter påtryckningar

Lars Nilsson betonar att det också finns klara regler för hur Mellerud hanterar sin egen officiella sida på Facebook.

– Om vi står bakom en Facebooksida ska vi också administrera den och ha kontroll över vad som skrivs och står där.

Efter kommunens påtryckningar har sida nu bytt namn till "Grannsamverkan i Melleruds kommun"

"Dels har man gått ifrån det varumärkesskyddade begrepp Grannsamverkan, vilket gör att det inte kan sammanblandas med det arbete vi gör inom området, dels innebär "i” att folk förstår att det inte är kommunen som ligger bakom." – Skriver Lars Nilsson i ett mejl.