Hoppfullt. Föreställningen HOPP från ett tidigare tillfälle.
Hoppfullt. Föreställningen HOPP från ett tidigare tillfälle.

Miljö och musik möts i hoppfull föreställning

Arbetet med föreställningen HOPP startade under tisdagen med en kickoff i Mellerud. Det är en musikföreställning som ska knyta samman musik och ett hållbarhetstänk och ingjuta hopp hos både publik och deltagare.

ANNONS
|

Föreställningen hopp kommer att sättas upp på Kulturbruket på Dal 12 november. Den kommer vara ett samarbete mellan Melleruds kommun, Dalslands miljökontor och energi och klimatsamverkan i Dalsland med flera. Medverkar gör kulturskolans sånggrupp och elever från estetiska programmet och en kör från Kungälv som varit med i föreställningen tidigare. För musiken står Simon Ljungman som tidigare spelat med Håkan Hellström och Augustifamiljen. Tiden fram till föreställningen beskriver producenten och textförfattaren Mats Alfredson som en process.

– Vi vill ingjuta hopp och energi i deltagarna och i publiken. Hela föreställningen är en besvärjelse mot hopplösheten som finns inför miljöhotet klimatförändringarna. Vi vill skapa en vi-känsla och det blir hoppfullt om man gör det tillsammans, säger Mats Alfredson.

ANNONS

Förutom den musikaliska biten kommer även ett antal företag och miljöorganisationer att bjudas in en mässa som genomförs i samband med föreställningen. Den finansieras med pengar från Fyrbodals kommunalförbund och har redan satts upp på några platser i södra Bohuslän.

Mats Alfredson säger att han själv jobbat med miljöfrågor hela sitt yrkesliv och att föreställningen berör på ett annat sätt mer än alla föredrag och kurser han håller.

– Detta är en annan sorts kanal för att nå fram till människor. Musik går rätt in i själen, säger han

ANNONS