Ludwig Mossberg (M).
Ludwig Mossberg (M). Bild: Privat

Moderaterna ser ut att bli större än Centern – för första gången

När fem av sex valdistrikt är räknade ser Moderaterna ut att bli större än Centerpartiet som i dag innehar kommunstyrelsens ordförandeposten. Dessutom går SD framåt i valet och ser ut att knipa ytterligare ett mandat.

ANNONS

Den senaste mandatperioden har kommunstyrelsens ordförande i Mellerud hetat Morgan E. Andersson och varit centerpartist. När fem av sex valdistrikt är räknade ser det ut som att Centerpartiet backar 2,3 procentenheter. Det i kombination med att Sverigedemokraterna går framåt och ser ut att få 21,8 procent gör att man förlorar positionen som näst största parti.

Men trots Sverigedemokraternas framgång ser den stora vinnaren ut att bli Moderaterna. Moderaterna ser ut att få 20,6 procent vilket skulle innebära en ökning med 6,5 procentenheter.

– Det råder inget tvivel om att vi är valets stora vinnare. Det är första gången någonsin som vi blir större än Centern, så det här är ett historiskt valresultat, säger Ludwig Mossberg som är gruppledare för Moderaterna.

ANNONS

Kommer att föra samtal med många partier

Moderaterna är i dag med och styr Mellerud ihop med Centerpartiet och Kommunpartiet i Mellerud. Men inför den kommande mandatperioden är man beredda att samarbeta med flera partier.

– Vi kommer att föra samtal med samtliga borgerliga partier plus SD och Kommunpartiet i Mellerud. Det som vi helst skulle se är kanske ett samarbete med C och SD, men det kanske inte är så realistiskt. Gällande kommunstyrelsens ordförande-posten är det för tidigt för att säga något, säger Ludwig Mossberg (M).

Morgan E. Andersson (C) väljer att inte kommentera resultatet på natten till måndag då mycket fortfarande är osäkert.

Se resultatet från kommunvalet i Mellerud här:

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS