Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den magnifika kören Song of Joy tillsammans med musikerna inför ett fullsatt Kulturbruket på Dal

Musikalkväll som gav mersmak

Michael Ottosson, körens arrangör och pianist, har medverkat som keyboardist i Queenmusikalen ”We will rock you” i Stockholm och Oslo. Inför lördagens konserter av ”A kind of magic” hade han bjudit in tre av artisterna där ifrån.

Tillsammans med kören framfördes höjdpunkter ur Queen­musikalen, och även musik från andra musikaler som ”Mamma Mia”, ”Les Misérables”, ”Kristina från Duvemåla” och ”Miss Saigon”. Det blev två föreställningar och Kulturbruket på Dal var fullsatt vid båda.

Konserten startade starkt med ett medley ur ”Mamma Mia” och följdes av sånger ur ”Chess”, där Linda Holmgren, en av gästsolisterna, sjöng ”Nobody’s on nobody’s side”. Linda är från Stockholm och en höjdpunkt i hennes karriär var när hon med mindre än en timmes varsel fick hoppa in som Grizabella i ”Cats” och inför ett fullsatt Cirkus sjunga ”Memory”.

Hon har även producerat och medverkat i den egna musikalen ”Bat boy the Musical”.

Anna Lidman framförde ”Someone else’s story”. Anna kommer från Skellefteå och när hon inte står på musikalscenen, satsar hon helhjärtat på att skriva egna låtar.

Daniel Engman, som medverkat i flera stora musikaler som ”My fair lady”, ”Skönheten och odjuret” och ”Life of Bellman” inledde starkt i Kulturbruket med att sjunga ”Anthem”, uppbackad av den underbara kören Song of Joy.

Song of Joy som består av cirka 60 körmedlemmar och en åtta musiker stark kompgrupp, kommer till stor del från norra Dalsland. De har hållit på i tio år. Körledare och dirigent är Birgitta Stenbratt.

Kvällen fortsatte med många härliga musikupplevelser från musikalens värld och avslutades med sånger ur ”We will rock you” däribland ”A kind of magic”, som fick avsluta konserten.

Kören och deras gästartister lyckades verkligen förmedla glädje till alla de som fick uppleva denna fantastiska konsert.