NU-sjukvården intensivvårdar två patienter från Göteborgsområdet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
NU-sjukvården intensivvårdar två patienter från Göteborgsområdet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Bild: Robin Aron

NU-sjukvården tar emot smittade från regionen

Över 90 personer vårdas nu för covid-19 inom Västra Götalands-regionen. NU-sjukvården har rustat upp och utökat intensivvårdsplatserna på NÄL och vårdar i dagsläget dessutom två patienter från Göteborgsområdet.

ANNONS

Under onsdagen vårdades tio personer inom NU-sjukvården för covid-19 varav åtta fick intensivvård. Under torsdagen hade antalet minskat då nio personer vårdas, varav sju på intensiven.

I vanliga fall har NU-sjukvården tio intensivvårdsplatser men har under den senaste tiden utökat kapaciteten för intensivvård.

LÄS MER:NU-sjukvården utökar kapaciteten

Av de sju patienterna som vårdas på intensivvårdsavdelningen är två från Göteborgsområdet.

– Det handlar om var de vårdas och inte var de bor, säger NU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson.

De två patienterna som flyttats från sjukvården i Göteborg har ingenting att göra med var de bor utan hur behovet ser ut inom sjukvården. Att patienter flyttas mellan sjukhus och städer i regionen är inget ovanligt eller egendomligt för den situation som råder i samhället efter coronaviruset.

ANNONS

– Vi har en regional samordning när det gäller intensivvård. Vi hjälps åt mellan sjukhusen. Om vi är i ett läge där vi behöver hjälp av någon så vet vi att vi kan få hjälp av de andra sjukhusen. Det skulle vara samma sak om flera drabbades av stroke i vårt upptagningsområde. Då skulle vi kunna ta hjälp av andra. Därför är det bra att Västra Götaland är en stor region.

Nio avlidna

Under torsdagen rapporterade Folkhälsomyndigheten att det nu är 429 personer i Sverige som får intensivvård för covid-19. Av de är 106 kvinnor och 323 män. I landet har totalt 282 personer avlidit och i Västra Götaland har nio personer avlidit i covid-19. Inom NU-sjukvården har ingen person i dagsläget avlidit.

Den 2 april kl. 11:00 har Västra Götalandsregionen 91 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 46 på intensivvårdsavdelning (IVA):

NU-sjukvården:

9 personer varav 7 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:

44 personer varav 22 på IVA

Sjukhusen i Väster:

7 personer varav 6 på IVA

Skaraborgs sjukhus:

9 personer varav 5 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus:

22 personer varav 6 på IVA

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS