Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA.
Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA. Bild: Stefan Bennhage

Premiär TTELA Dokumentär och poddsatsning

I dag är det premiär för TTELA Dokumentär – en satsning från vår redaktion på att berätta i ljud. Vi börjar med en poddcast i tre delar om mordet, som skakade Vänersborg förra sommaren. Första avsnittet kommer idag fredag 11 oktober och därefter följer avsnitt två och tre den 18 respektive 25 oktober.

ANNONS
|

I TTELA Dokumentärs första tre avsnitt kommer lyssnaren kunna höra den dömde mördaren berätta vad som hände på mordnatten, liksom intervjuer med mordutredaren och en rättsexpert. I autentiskt ljudmaterial från rättegången får vi höra åklagaren, de dömda och flera andra nyckelpersoner – i ett material som tidigare inte har publicerats.

LÄS MER:Vänersborgsmordet avsnitt 1

Vi har sedan drygt två år tillbaka arbetat framgångsrikt med direktsändningar från aktuella nyhetshändelser samt event så som Vänersborgsgalan och Fallens dagar i Trollhättan. Våra sändningar från olika matcher på både gräs och is har också blivit mycket populära hos våra prenumeranter. Steget till att berätta och granska via ljud var naturligt för oss och är viktig för att kunna nå en större publik. Vi vet att många uppskattar att kunna lyssna på poddar på väg till jobbet och skolan eller under löpturen. Vår satsning möjliggör för ännu fler att ta del av vår lokala kvalitetsjournalistik - på ett nytt sätt via ljud i poddformatet. Vi kommer också via TTELA Dokumentär fortsätta att granska andra ämnen.

ANNONS

LÄS MER:Poddpremiären fördjupar sig i Vänersborgsmord

Aktuella TTELA satsningar:

• Nyanställningar på både redaktionen (videojournalist) och i säljteamet (medierådgivare) för att stärka vår satsning på lokal kvalitetsjournalistik och för att fortsätta att erbjuda den starkaste marknadsföringen för företagen i vår region.

• Lokala ledare och insändare. Ökat utrymme både på ttela.se, i sociala medier och i papperstidningen för åsiktsjournalistiken i form av vår nyanställda ledarskribent Jiyan Behrozy samt läsarnas insändare.

• Läs e-tidningen kvällen före. Varje kväll strax efter 21-tiden kan du som prenumerant läsa e-tidningen i mobilen, på datorn eller på din läsplatta. Du laddar hem e-tidningsappen i Appstore för din i-Phone och i Google play för din android.

• Månadsbilaga. I våras fick du som TTELA prenumerant en extra tjock och läsvärd tidning med en ny månadsbilaga. Vi fortsätter nu satsningen och 17 september kom bilagan Jobb & Affärer. Resten av hösten kör vi:

Hus & Hem 17 oktober

Jobb & Affärer 12 november

Juletid 12 december

Mediehuset TTELA:s tydliga fokus är riktig lokal bevakning, granskning och rapportering - där objektivitet, fakta och trovärdighet är viktiga hörnpelare.

Vi väljer ämnen med vägledning utifrån att vi ska bidra till att göra skillnad här.

För vi vet - riktig journalistik gör skillnad!

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS