Gunnar Erlandsson var omsorgschef i Vänersborg under tio års tid.
Gunnar Erlandsson var omsorgschef i Vänersborg under tio års tid. Bild: Roger Lärk

Rutinerad socialchef tar vid

Gunnar Erlandsson blir tillförordnad socialchef i Mellerud. 70-åringen som tidigare varit socialchef i grannkommunen Åmål, tillträder sitt nya jobb den 10 augusti.

ANNONS
|

För några veckor sedan slutade Malin Johansson sitt jobb som socialchef i Mellerud för att hoppa på samma typ av uppdrag i Gislaveds kommun.

Under tiden som rekryteringen pågår för att hitta en ny gemensam socialchef för Mellerud och Bengtsfors, så kommer Gunnar Erlandsson att ersätta Malin Johansson i Mellerud.

Gunnar Erlandsson var äldreomsorgschef i Vänersborg i många år och blev sedan socialchef i Åmål. De senaste åren har han jobbat med chefsuppdrag på konsultbasis, bland annat inom omsorgsförvaltningen i Sotenäs och Orust kommun.

Daniel Jensen (KD), ordförande i socialnämnden i Mellerud, är nöjd med valet av tillförordnad socialchef och att rekryteringen gått såpass snabbt.

ANNONS

– En stor fördel är att Gunnar inte lagt av att jobba ännu. Han är fortfarande aktiv och har lång erfarenhet av att arbeta inom socialtjänsten. Dessutom har han ett stort kontaktnät och kan området, säger Jensen till TTELA.

ANNONS