Rysligt roligt höstlov

Vecka 44 är lika med höstlov. Det så efterlängtade och välförtjänta lovet startar på måndag för alla elever. Och på många ställen i TTELA:s område verkar det bli läskigt värre just denna vecka ....

ANNONS

Halloween infaller alltid den 31 oktober och firas i år på söndag. Flera aktiviteter under höstlovet har tagit fasta på högtiden och här finns ett urval av några spännande och riktigt ruskiga höjdpunkter samlade.

I Trollhättan är det läskigt firande på lekplatsen Macken med bland annat spökvandring. Man kan även köra elbilar och det anordnas käpphästhoppning med halloweentema.

På N3 i Trollhättan händer det mycket kul och ”fasansfullt” under vecka 44. Förutom dans, sång och musik kan man – om man vågar – besöka N3 skräckkammare under torsdagen. Då utlovas en och annan obehaglig överraskning. Från 12 år.

Kusligt

Kusligare än kusligast blir det på Innovatum Science Center i Trollhättan. För små modiga besökare finns Lilla Spökvandringen, men för de riktigt modiga kan man möta spöken i Nohab:s smedja.

ANNONS

Fritidsgårdarna runt om i Trollhättan har fullspäckade program under lovet, men de läskigaste hittar vi på Skogshöjdens fritidsgård som på måndag har halloween-verkstad. Storegården kör spökhusresa på måndag och halloween-pyssel på torsdagen. På fredag bjuder man på en halloweenkväll. Halloweentema har Älvan fritidsgård på måndag med skräckfilmer i bion. På onsdag besöker man Spökhuset i Grästorp.

Natt på museet

En spännande visning kan man få under tisdag och onsdag på Vänersborgs museum, där tar man sig genom mörka salar och hemliga rum i ficklampans sken. Från 9 år.

Halloweenparty med bland annat en mordgåta anordnas på Torpagården i Vänersborg på fredag den 5 november.

Biblioteket i Vänersborg är stängt, men på biblioteken i Brålanda, Frändefors och Vargön finns möjlighet att: Läs en spökhistoria! Skapa ett monster-öga! Gör ditt eget spöke! Rita en zombie eller monster! Låna en gastkramande bok!

Skräckfilm

I kväll fredag ordnar Lilla Edets scoutkår spökvandring bakom scoutstugan.

Fritidsgården Kosmos i Lilla Edet har ett digert höstlovsprogram för alla smaker, men det mest spännande blir det på onsdagen för högstadieelever då det vankas skräckfilms-maraton.

Teater blir det på torsdag för de minsta barnen i Kulturhuset Eden med Lilla spöket Laban. Efter föreställningen kan man göra egna spöken.

Halloweentema

Aktiviteter med halloweentema har man även i Mellerud. Redan i dag fredag är det familjebad i Rådahallen med halloweentema och godisregn.

ANNONS

Halloweenfest för elever som går i högstadiet och i gymnasiet blir det på Stinsen i kväll fredag.

På onsdag blir det spökvandring i Melleruds bibliotekets magasin.

Det kommer bli ett rysligt spännande höstlov på sina håll ...

Fotnot: För fullständiga program och information om aktiviteter – besök kommunernas hemsida.

ANNONS