Sålde sprit utan tillstånd

En före detta ägare till en restaurang i Mellerud sålde alkohol under åtminstone en månads tid utan att ha sökt tillstånd till det. Nu åtalas han.

ANNONS
|

Den 36-årige mannen hade övertagit en restaurang i centrala Mellerud förra våren. Han har tidigare drivit den aktuella och andra restauranger i Mellerud.

När kommunens alkoholhandläggare någon månad efter övertagandet kom och inspekterade verksamheten, berättade mannen att han var utsedd som serveringsansvarig. Men han berättade inte att han redan då hade övertagit verksamheten själv och då själv skulle ha sökt tillstånd. I polisförhör berättar den åtalade att han var fullständigt övertygad om att det gick att servera "på förre ägarens tillstånd", tills dess att han själv skulle få serveringstillstånd. Men så går det inte att tolka lagen.

Alkoholhandläggaren återkom vid ett senare tillfälle då det rätteligen misstänktes att han var faktisk ägare till rörelsen och fann att alkoholförsäljning pågick utan tillstånd. Han blev polisanmäld för detta och har nu åtalats för olovlig alkoholförsäljning.

ANNONS

Mannen sålde senare den aktuella restaurangen.

Han har också åtalats för urkundsförfalskning i samband med en affär för två år sedan. Han ska ha förfalskat ett kontrakt om försäljning av en restaurang på en summa av en miljon kronor. Det riktiga kontraktet var på 600 000 kronor. Men mannen ville ha ut mer pengar av köparen, för de hade kommit överens om att 400 000 kronor skulle betalas svart. Då mannen inte fick de extra pengarna, försökte han utan lycka med en förfalskad handling.

ANNONS